Extra Arena: Ranheim-Stabæk 0-1 (0-1)
Mandag var det klart for en ny runde med god Obos-fotball. På Extra Arena var det Ranheim og Stabæk som skulle opp til dyst. Sistnevnte hadde vunnet de to tidligere bortekampene denne sesongen, med mulighet for en tredje.
OBOS-ligaen
Lekker som en sil bakover: – Mye rusk
19 TIMER SIDEN
Og akkurat det skulle de gjøre. En underholdende kamp på Extra Arena endte til slutt med tre poeng til gjestene. Begge lag hadde store sjanser i begge omgangene, men det var bare Stabæk som klarte å putte ballen i nettet. Dermed står Stabæk med ni poeng bare på bortebane i år, og et tap og en uavgjort på hjemmebane.
– Nadderud har vært vår største fiende. Men det har vært mye på grunn av forholdene. Det er tidlig på året, dermed er ikke banen på topp. Jeg er sikker på at det blir vår beste venn til slutt, sa Simen Wangberg til Discovery før kampen.

Fyr og flamme

Det var hjemmelaget startet kampen i fyr og flamme, men klarte ikke å ta vare på sjansene.
Etter ti minutter var det Stabæk sin tur å presse på. Men på lik linje som dagens motstander kom de aldri til de største sjansene.
Men i det 21. minutt smalt det fra Ranheims Erik Tønne. Etter et nydelig spill ute på høyresiden havnet den hos Tønne inne i boksen. Trøndern smelte til, men skuddet gikk på innsiden av stolpen og ut til utspark.
Like før pause kunne Stabæk juble. Et nydelig innlegg fra venstre fant Simen Wangberg, som stupheadet ballen inn i mål. Selv om det var Ranheim som hadde de største sjansene i første omgang, var det altså Stabæk som gikk inn til pause med ledelse.

Frispark, ikke mål

Andre omgang startet ikke i et like høyt tempo som første. De største sjansene uteble, før Ranheim kunne trille ballen i mål like etter 60 minutter. Det var bare et problem, dommer blåste offside like før målet. Dermed slapp Stabæk med skrekken, og var fortsatt i ledelsen.
Ranheim presset hardt på for å få utligningen i hele omgangen, men det gikk aldri veien. Stabæk la seg slettes ikke bakpå, og jaktet enda et mål. Også dem kom til gode sjanser.
På overtid trodde bortesupportene at kampen var punktert. Etter et nydelig angrep ble Oliver Edvardsen spilt gjennom. 23-åringen plasserte ballen sikkert i nettet, men heller ikke denne ble godkjent. Linjedommer var nemlig oppe med flagget.
Mer skjedde ikke i kampen, og Stabæk kunne ta tre poeng tilbake til Nadderud.
– I dag handlet det om å vinne. Jeg er ikke spesielt fornøyd med vår prestasjon, sa Wangberg etter kampen.
Stabæk-treneren var enig med Wangberg.
– Vi gir de for mye rom og ball. De skapte trøbbel for oss, og dette var definitivt den kampen vi har slitt mest i år, sa Eirik Kjønø til Discovery etter kampen.
OBOS-ligaen
NISO reagerer på Blink-uttalelser: – Mest dramatiske i norsk fotballs historie
28/06/2022 PÅ 18:52
OBOS-ligaen
Kostbart flykaos for KFUM etter stortap: – Jubler ikke akkurat over dette
28/06/2022 PÅ 09:28