Populære sporter
All sport
Vis alt

Gir seg som hovedtrener

Andreas Hopen

Oppdatert 27/06/2022 klokken 17:44 GMT+2

Lørdag sprakk nyheten om at Kongsvinger-trener Eirik Mæland gir seg i Kongsvinger etter inneværende sesong.

Eirik Mæland (Foto: KIL.no)

Foto: Eurosport

Halvannet år etter at Eirik Mæland tok over som hovedtrener i Kongsvinger kom nyheten om at 33-åringen nå gir seg i klubben etter at kontrakten hans går ut denne sesongen. Mye av grunnen var pendlingen til Mæland fra Oslo til Kongsvinger.
– Det er litt sammensatt, men mest på grunn av egen bosituasjon med pendling og lignende. Nå har jeg pendlet i tre år.. Det er en jobb som krever mye, og tar en del krefter. Det var utslagsgivende, sier Mæland til Discovery dagen etter 1-0 seieren borte mot Start.
Grunnen til at nyheten kom nå var at Kongsvinger med daglig leder Espen Nystuen tilbudte Mæland en forlengelse av kontrakten før ferien. Den unge treneren brukte ferien på å vurdere det hele, og kom da frem til at det ikke ble aktuelt å forlenge avtalen. Når det var bestemt ønsket Mæland og klubben å spille med åpne kort.
– Det handlet om å være fair og om å spille med åpne kort til spillerne for Espen (Nystuen) må i gang med en del prosesser for å finne en ny trener. Vi oppfatter at vi har en lojal spillergruppe, og at de kom til å håndtere det på en god måte, fortsetter 33-åringen som også skryter av klubben.
– Jeg må skryte av Espen i prosessen. At de ønsket å forlenge avtalen, og hvordan de har vært i etterkant av avgjørelsen, sier 33-åringen.
Kongsvinger har hatt en trøblete vår. Før søndagens seier over Start stod klubben med tre tap og én uavgjort på de fire siste. Nå håper Mæland på en god høst for vinger.
– Det har vært trøblete i år, og vi ønsker bare at resultatene i høst skal bli bedre. Vi håper at vi nå kan se opp og frem etter seieren i går, håper Mæland.
Hva som skjer etter at kontrakten er ute er fremdeles i det blå for Mæland som ikke har noen ny jobb å gå til.
– Jeg skjønner om noen tenker at det er gambling, men det er ikke slik jeg tenker. Jeg tenker hva som er best for meg, så er jeg veldig i nuet med KIL, for akkurat nå handler alt om Kongsvinger, forklarer hovedtreneren.
Men selv om Mæland da står uten jobb ved nyttår betyr ikke det at han er på vei ut av treneryrket.
– Jeg har fortsatt ambisjoner som trener, så jeg har ikke tenkt å gi meg med det, avslutter Mæland.
picture

Gauseth oppsummerer: Wahlstedt-hyllest, røde kort og heltent Sæter

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame