Populære sporter
All sport
Vis alt

Drømmescoring ikke nok for Stabæk: Brann med sesongens tiende strake borteseier

Oscar Korsnes

Oppdatert 07/08/2022 klokken 17:17 GMT+2

Ustoppelige Brann tok nok en trepoenger i toppkampen mot Stabæk. Bergenserne leverte en kanonomgang og snudde kampen etter Stabæks kjempescoring.

Ole Didrik Blomberg

Foto: NTB

Stabæk - Brann 1-2 (0-0)
Etter en rolig førsteomgang eksploderte det i andreomgang på Nadderud. Først leverte Stabæk en drømmescoring, før Brann vartet opp med to praktangrep. Med to direkte målinnvolveringer ble Ole Blomberg superinnbytter for serielederne.
– Det er rett og slett herlig fotball. Det forarbeidet og spillet her varmer alle med hjerte for Brann, utbrøt Discovery-kommentator Amund Isaksen Lutnæs etter 1-2-scoringen.

Stor andreomgang

Det var to lag som produserte svært lite på Nadderud de første 45. De største sjansene kom bare minutter før pause. Først fikk bortelaget en stor dobbeltsjanse, men begge ganger stod Stabæk-keeper Markus Sandberg i veien.
Bare sekunder senere fikk også Stabæk sin største sjanse. Emannuel Gift Orban fikk avgårde et skudd fra farlig hold, men heller ikke han fikk ballen forbi keeper.
Andreomgangs første sjanse kom allerede etter åtte minutters spill. Stabæk fikk en kjempesjanse, men nok en gang stod Matias Dyngeland i veien og avverget til corner.
Den skulle bli viktig for hjemmelaget. Innlegget ble klarert rett i beina på Sturla Ottersen. Fra meget langt hold banket han til, og ballen suste inn i krysset. Det så ut som skuddet gikk rett i mål, men reprisen viste at ballen var innom hodet til forsvareren Kasper Pedersen på veien mot mål.
– En helt spinnvill scoring, kommenterte Amund Lutnæs.
Se scoringen her. Saken fortsetter under.
picture

Stabæk med drømmescoring

Likevel skulle det vise seg å bli en kortvarig ledelse for hjemmelaget. I underkant av ti minutter etter Stabæk-scoringen utlignet Brann. Etter et strålende angrep fra serielederne satt Niklas Castro ballen i mål.
Da fikk bergenserne blod på tann. Etter 70 minutter vartet de nok en gang opp med praktfotball, og Ole Blomberg fikk æren av å fullføre angrepet. Med det hadde Eirik Hornelands gutter snudd kampen.
Etter at Brann tok ledelsen hadde ikke Stabæk mye å stille opp med. Bergensklubben presset på videre, og kontrollerte inn sesongens 16. seier. Det ble Branns tiende strake borteseier i OBOS-ligaen. Dermed skiller det 17 poeng mellom serielederen og Stabæk på tredjeplass.
Det var et fullsatt bortefelt som så Brann ta nok en borteseier i årets OBOS-liga. Etter kamp hyllet Brann-kaptein Sivert Heltne Nilsen stemningen de laget.
– Hver bortekamp føles som en hjemmekamp, sa han ved kampslutt.
Se hele intevjuet med kapteinen her. Se resultatene fra de andre OBOS-ligakampene under videoen.
picture

Kapteinen etter kamp: – De gir hos hjemmebanefølelse

Øvrige OBOS-resultater

Raufoss - Stjørdals-Blink 2-2
Sogndal - KFUM 1-2
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame