Naturligvis er det langsiktige målet til Fredrikstad å komme til Eliteserien. I fjor ble drømmen knust da de tapte mot KFUM i kvaliken på straffekonk.
Før årets sesong vil ikke trener Bjørn «Bummen» Johansen si noe om målsettinger.
OBOS-ligaen
Legger opp som 30-åring: – Vil være der for barna
24/05/2022 PÅ 18:04
– Det blir en kul sesong med mange tradisjonsrike lag. Vi har en god følelse etter i fjor, og vil bygge videre på mye av det samme, sier Johansen til Discovery.

Setter ikke målsettinger

– Hva er målet for årets sesong?
– Vi setter ikke målsettinger. Klubben skal ha et sterkt fokus på hverdagen og prestasjonene. Resultat- og tabellfokuset er blitt for stort. Det kan bli mer forstyrrende enn det er positivt.
Johansen mener at det er utvikling og prestasjonskultur som skal prege laget til enhver tid. Han legger samtidig ikke skjul på at de vil opp til Eliteserien.
– Først må vi bli gode nok. Til slutt så er det akkurat det som avgjør alt. Vi er en klubb som ønsker oss opp, det skal vi ikke legge skjul på.

– Kanonkjøring

Torsdag spilte Johansens mannskap mot Per-Mathias Høgmos Häcken. Den vant de 3-2 mot Allsvenskan-laget.
Johansen er strålende fornøyd etter kampen, men sier samtidig at resultatet fort kunne vært annerledes.
– Vi får ei kanonkjøring mot et godt lag. Laget får testet seg på tempo. Akkurat som i fjor så skaper vi mye sjanser, men vi må bli flinkere til å tette igjen bakover. Vi blir litt for puslete defensivt. Det kunne fort endt 5-4 eller 6-5.
Høgmo var ikke selv på sidelinjen torsdag. Johansen syntes likevel det var morsomt å spille mot sin gamle sjefs klubb.
– Per-Mathias og jeg snakker ofte og utveksler mye erfaring. Häcken er veldig lik oss i spillestill. De er et av de mer aggressive lagene vi har spilt mot. I dag var det to like lag, derfor ble det produsert mange målsjanser.
OBOS-ligaen
Delaveris etter drømmedebuten: – Det betyr mye for meg
24/05/2022 PÅ 17:04
OBOS-ligaen
Tar frem hagesaksa på 0-4: – Et av de klareste røde jeg har sett
22/05/2022 PÅ 15:13