Start - Sogndal 5-1 (2-0)
Foran det største hjemmepublikummet på Sør Arena siden 2019 leverte Start årsbeste på eget gress, og publikum skal ha sin del av æren, mener hat-trick helt Braut Brunes.
– Det gir gratis energi til oss utpå der. All honnør til dem som kom her i dag, sa spissen til discovery like etter kampslutt.
OBOS-ligaen
NISO reagerer på Blink-uttalelser: – Mest dramatiske i norsk fotballs historie
28/06/2022 PÅ 18:52
Brunes scoret tre mål på rappen, først på hodet, så med høyrefoten før han fullbyrdet det med venstrefoten. Forrige gang han scoret hat-trick var mot Åsane borte, da var det vanskelig å få med seg matchballen, der er vilkårene enklere i Kristiansand.
– Det smakte godt, og i dag får jeg med meg ballen også, smilte LSK-spilleren som for tiden er på lån i Start.

Ranheim-legenden avgjorde Trønderderbyet

Trolig langvarig skade

Det var duket for toppkamp på Sør Arena da Sogndal kom på besøk til Kristiansand. Et besøk Tore Andre Flo omtalte som syden før kamp, men det gikk fra sydenstemning til en blytung affære for stryningens menn.
Etter bare fire minutter gikk Start opp i ledelsen. Basilio Ndong vant ballen fra Hordur Gunnarsson som ble liggende. Tønnessen fikk ballen like utefnor 16-meteren, la ballen til rette og dunket den inn i det borterste hjørnet bak Renze Fij.
Gunnarsson måtte ut med skade - og i pausen kom Flo med dårlig nytt til Sogndal-supporterne.
– Han fikk seg en skikkelig trøkk i ankelen. Vi kan ikke si noe sikkert før vi har sett bildene, men det kan nok bli en liten stund det der, sa Flo om skaden.
Et kvarter før full tid får Schulze lobbet over Fij - og ballen var på sikker vei inn i nettmaskene før Lereng fikk klarert unna.
Etter et snaut kvarter kom Sogndal til sin første mulighet. Hoven spilte gjennom Jónsson. Islendingen kom i full fart inn i 16-meteren en mot en mot Vito Wormgoor, men der sklei kantspilleren - og Start slapp med skrekken.

Braut Brunes-show

Start styrte kampen den første halvtimen - og det ble utnyttet til det fulle.
Sander Sjøkvist fikk et hav av tid til å prikke et innlegg mot toppscorer Jonathan Braut Brunes - og den kom med perfeksjon. Lysluggen takket, bukket og stanget inn Starts andre foran over 5583 på tribunen. Det største publikumsoppmøte på Sør Arena siden høsten 2019.
Like før pause var Sogndal farlig frempå. Gjestene holdt oppe et hardt press over tid. Martin Ove Roseth kom seg fri ute til venstre i feltet. Romsdalingen slo inn, Jensen glapp ballen - men Hoven fikk ikke pirket ballen over streken.
Og Sogndal fortsette å produsere. Stortalentet Sondre Ørjasæter passerte Mares ute ved dødlinja, før han spilte 45 grader ut til Hoven som ventet på femmeteren.
Avslutningen er alt for dårlig. Der burde reduseringen ha kommet.
Der Sogndal var det beste laget på tampen av første omgang - så var det vertene som kom best ut i den andre. Schulze smeller til fra 17-18 meter. Renze Fij gir en forferdelig retur, og der er selvsagt Jonathan Braut Brunes og scorer sin andre for kvelden.
Ti minutter senere var Braut Brunes frempå på ny. Start kom på en overgang Fallenius førte fremover mot 16-meteren, før han lekkert spilte til spisskollega Braut Brunes.
Jærbuen fikk god tid til å sette hat-tricket, men avslutningen ble for puslete.
Så burde Start scoret på ny. Gjestene forsøkte å spille seg ut bakfra. Van der Spa fikk den feilvendt på 16-meteren fra Fij, men Start presset høyt - og vant ballen inne i 16-meteren.
Heldigvis kunne Flo puste lettet ut da Fij rettet opp egen feil med en kvalifisert redning.
Sogndal la tidlig om til en slags 4-2-4-formasjon, og etterhvert fikk de også betalt for det offensive grepet.
Først får de hvitkledde hjørnespark. Dødballen var dårlig slått, men på returen dukket Valdimar Ingimundarsson opp - og dundret inn reduseringa på vakkert vis.
Innbytter Valsvik spilte opp til Fallenius. Han flikket ballen lekkert videre gjennom det vidåpne Sogndal-forsvaret.
Mottaker til flikken var selvsagt Braut Brunes - og han var sikker som banken alene med Fij og fullbyrdet hat-tricket. Lekkert!
Et kvarter før full tid får Schulze lobbet over Fij - og ballen var på sikker vei inn i nettmaskene før Lereng fikk klarert unna.
Sogndal jagde scoring, men da ble det mye rom andre veien. Fallenius spilte ut til vingback Basilio Ndong som fastsatte sluttresultatet til 5-1.
Starts tredje seier på rad - noe som fører dem opp på andreplass i OBOS-ligaen bak Mjøndalen, og nå to poeng foran søndagens motstander.

Årets første seier

På Jæren tok Bryne i mot Åsane - to lag som etter fem serierunder stod uten seire i årets sesong. Etter en tidlig scoring fra Thornes handlet det meste om vertene. Først utlignen Rogvi Baldvinsson, før Robert Undheim sikret seieren etter 68 minutter. Kevin Knappen og Bryne sikret seg med det sin første seier - og sine første poeng - for sesongen.
OBOS-ligaen
Kostbart flykaos for KFUM etter stortap: – Jubler ikke akkurat over dette
28/06/2022 PÅ 09:28
OBOS-ligaen
Tverrliggeren hindret Bryne-seier mot Blink
27/06/2022 PÅ 18:46