Poengdeling i Vestlands-derbyet – Brann en mann mindre

Tiril Haga

Oppdatert 23/04/2022 klokken 23:27 GMT+2

Brann måtte nøye seg med kun 10 spillere de siste 20-minuttene av kampen mot "lillebror" Sogndal lørdag kveld.

Se Jónsson sikre ett poeng mot Brann

Brann - Sogndal: 1-1
– Jeg var opptatt av at vi ikke skulle vise den "storebror"-respekten som det er snakk om, sa Sogndal-trener Tore Andre Flo etter å ha spilt uavgjort mot Brann.
Gjestene lå under 1-0 til pause, men etter et rødt kort på Brann og et klokt bytte av Sogndal sikret hvittrøyene seg ett poeng i Bergen.
Se hele intervjuet med Flo her:

– Skulle ikke vise «storebror»-respekten

Første nettkjenning

Lagene skapte en underholdende første omgang i Vestlands-derbyet for de 11.000 tilskuerne som hadde tatt turen til Brann Stadion lørdag kveld. Gjestene startet helt klart best, men Brann jobbet seg så mer og mer inn i oppgjøret.
Etter 15 minutter spill fikk Sogndal corner. Kristoffer Nessø tok ansvar, men hjørnesparket ble klarert av Brann-forsvaret. Kula havnet så igjen hos Nessø, som stod bredt på venstresiden.
Kanten tok med seg ballen inn mot mål langs dødlinja og fikk lagt inn. Ballen gikk så i stolpen - og ut til Per-Egil Flo. Sistnevnte fikk ikke ordentlig kraft i skuddet sitt som trillet inn i armene til keeper Dyngeland.
Noen minutter før pause kom så kampens første nettkjenning.
Brann-spiller Niklas Castro fikk ballen på venstrekanten og skrudde inn en flott ball midt i sentrum av Sogndals 16-meter. Lagkamerat Vegard Leikvoll Moberg satset alt og headet ballen i mål.

Rødt kort

Utover andre omgang begynte hjemmelaget å produsere flere sjanser.
Med en time på klokken, fikk Castro en gratis mulighet etter surr i Sogndals forsvar.
Førstnevnte fikk ballen levert i midten av Sogndals 16-meter og vendte om. Oslo-gutten stokket bena litt, og prøvde å fyre av med venstrebenet.
Rett etterpå var Brann-spiller Frederik Børsting på løpetur langs høyrekanten. 27-åringen fikk lagt inn til Moberg foran mål. Målscoreren fikk en litt dårlig vinkel, og skuddet gikk utenfor.
I 68. minutt ble Brann-spiller Mathias Rasmussen sendt ut av banen. 24-åringen fikk gult kort i første 45, og etter en sen takling på Ulrik Mathisen måtte han se rødt.
– Jeg synes det er strengt i gi gult kort på den. Jeg synes ikke det er gult kort, sa Discoverys kommentator Tor Ole Skullerud.
Se situasjonen her:

Rasmussen fikk rødt kort etter denne taklingen

Utlignelsen

Med en mann mer, kom Sogndals utligning i 80. minutt - takket være trener Tore Andre Flos innbyttere.
Islandske Jonatan Igni Jonsson spilte ballen til Peter Michael Godly på toppen av Branns 16-meter. Førstnevnte kom så på et nytt løp inn i boks, fikk ballen tilbake og satt kula til venstre for keeper.
– Et vakkert angrep med flotte kombinasjoner, kalte Discoverys kommentator Kenneth Fredheim det.
Kampen endte 1-1.