• Brann serieåpner mot Ranheim 3. april. Kampen ser du på discovery+ og MAX
– Dette er en utrolig stor klubb i en utrolig fin by. Når man får muligheten til å spille her så er det vanskelig å takke nei.
Det sier Niklas Castro til Discovery fra sin nye by, Bergen like etter at han har signert en avtale som gjør han til Brann-spiller ut 2024. 26-åringen, som fikk sin landslagsdebut for Chile i 2020, har de siste tre sesongene spilt for AaFK. Etter det Discovery har forstått skal Castro erstatte Robert Taylor som ble solgt til Inter Miami tidligere i år.
OBOS-ligaen
NISO reagerer på Blink-uttalelser: – Mest dramatiske i norsk fotballs historie
8 TIMER SIDEN
For to uker siden tok Tromsø kontakt om Castro, men søndag, et snaut døgn etter at Castro startet generalprøven til Aalesund mot Molde, skrev lokalavisen iTromsø at overgangen strandet. Bare noen timer senere har altså angriperen signert for Brann.
– Det gikk veldig fort, men de la frem planer om å rykke opp igjen og løfte den storheten som har vært i Bergen samtidig som at jeg følte at jeg virkelig var ønsket her, sier Castro om det siste døgnet og hvorfor han endte opp med å signere for klubben.
LES OGSÅ: Slik ser du kampene i OBOS-ligaen og Eliteserien i 2022
26-åringen som er født i Oslo har de siste sesongene scoret tretti mål for AaFK på 78 kamper. Han har spilt spiss, på begge kantene og offensiv midtbanespiller for tangotrøyene. Hva som er hans beste posisjon er han usikker på selv.
– Jeg kan bekle alle de offensive posisjonene, men det er vanskelig å sette fingeren på hvor jeg trives best. Jeg liker meg veldig godt i mellomrommet, samtidig som jeg vet at jeg er god både på kantene og i mellomrommet, forklarer Oslo-mannen.
LES OGSÅ: Glimt-kapteinen håper å se Botheim i gult igjen
Sjekk ut dette drømmetreffet fra Castro mot Haugesundi 2020 (saken fortsetter under videoen)

Sjekk dette drømmetreffet fra Castro

Castro kom til ett offensivt Aafk-lag styrt av Lars Bohinen. Norsk-chileneren scoret 17 mål i debutsesongen hvor Aalesund vant ligaen overlegent med 67 scoringer på 30 kamper. I Eliteserien scoret Castro tre mål under Bohinen før han fikk sparken og ble erstattet av Lars Arne Nilsen. Siste halvdel av sesongen ble det bare en scoring til Castro, og på tross av ti fulltreffere i OBOS-ligaen var det ikke den samme Castro som man så der i 2019-sesongen. Nå er han glad for en ny start.
– Det var et riktig tidspunkt å reise på nå slik det har utviklet seg. Det har vært mye forandringer i Aafk i den tiden jeg har vært der, og nå håper jeg å finne tilbake til den gleden jeg hadde med fotball i 2019, avslutter angriperen.
Castro blir Branns sjette signering denne sesongen. Fra før har de hentet Frederik Børsting, Vegard Leikvoll Moberg, Andreas Skovgaard, Larsen, Svenn Crone og Mathias Dyngeland. Tidligere denne måneden solgte de Erlend Hustad til Jerv. I tillegg har Robert Taylor og åtte andre spillere forlatt Kniksens Plass 1.
Sett denne?

RBK-sjefen: – Storforlangende å vente at det skal skje på ei uke eller to

OBOS-ligaen
Kostbart flykaos for KFUM etter stortap: – Jubler ikke akkurat over dette
18 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Tverrliggeren hindret Bryne-seier mot Blink
I GÅR PÅ 18:46