Populære sporter
All sport
Vis alt

Amunds OBOS-tips: Aldri har vi sett en større opprykksfavoritt

Amund Isaksen Lutnæs

Publisert 02/04/2022 klokken 23:24 GMT+2

Amund Isaksen Lutnæs har levert tabelltips for denne sesongens OBOS-liga. Denne saken inneholder lagene fra 3. til 1. plass.

David Møller Wolfe

Foto: NTB

3. Fredrikstad

Vurdering:
Det har blitt gjort en god jobb i Fredrikstad i flere sesonger nå. Klubben tar steg for steg. Og leverte en god sesong ifjor som kunne endt med opprykk. Fra i fjor er det ikke store forandringer i troppen. Stjernespilleren Taofeek Ismaheel er solgt til frank fotball, vingen var en attraksjon i OBOS-ligaen i fjor. Han blir et stort savn. Innocent Kingsley er hentet inn fra tyrkiske Adanaspor og Obilor Denzel Okeke er hentet fra Asker. De to skal tette hullene igjen etter tapet av Ismaheel. Jeg har stor tro på dette FFK-laget. Det har blitt gjort gode valg over tid, og det vil betale seg i år.
Denne sesongen kommer de til å være enda nærmere opprykk. Bredden i troppen er fin, og de tåler skader. Mange strenger å spille på i angrepet. Mads Lennart Nielsen går foran i forsvaret. Jakob Lindström skal styre midtbanen, og Henrik Kjeldsrud Johansen skal score målene.
Man vet hva man får av FFK, men tror ikke de kommer til å sprudle så mye som i fjor til tider. Har også en stor supporterskare, de er gode i medgang og ikke så gode i motgang. Det kan koke i Fredrikstad, eller så kan det være helt lunka vann. Jeg tror FFK skal være helt der opp å kjempe om direkte opprykk. Men hvis de skal rykke opp, så må de gjennom kvalik.
Styrker:
- God bredde i troppen
- Godt samspilte etter flere sesonger med samme lag
- Håvar Grøntvedt Jenssen er ligaen beste keeper
Svakheter
- Henrik Kjeldsrud Johansen var endel skadet ifjor
- Få skikkelig toppspillere, mange på likt nivå
- Fort mye murring fra supportere ved dårlige resultater
Nøkkelspillere: Mads Lennart Nielsen, Henrik Kjeldsrud Johansen, Jakob Lindström
Gjennombrudd: Oscar Erik Kjøge Jansson

2. Stabæk

Vurdering:
Et blytung nedrykk i fjor, hadde et trenerskifte som ikke fikk snudd skuta. I år har unge Eirik Kjønø ingen steder å gjemme seg. Stabæk må opp i Eliteserien. Så klubben og sørlendingen har stort press på seg.
Curtis Edwards fra Djurgården og Fredrik Krogstad fra Lillestrøm skal stablisere midtbanen, og de ser ut som gode signeringer. Nicolai Næss er en solid forsterkning i forsvaret, og nettopp forsvaret er den sterkeste delen til Stabæk. Simen Wangberg og nevnte Næss skal være bærebjelker i forsvaret, bak de har de den superrutinerte keeperen Marcus Sandberg. Dette er meget solid.
Det er heller fremover i banen at spørsmåltegnene blir stilt. Skyter Oliver Valaker Edvardsen og Kornelius Normann Hansen opp til Eliteserien? Lynhurtige og tekniske, og målfarlige begge to. Men de trenger bakrom. Har også Fitim Azemi i bakhånd.
Alt i alt, så tror jeg dette holder til direkte opprykk. De har et solid forsvar, og god bredde i troppen sånn generelt. Men det er stort press på hele klubben, de må rett opp igjen. Og det er nok av klubber som vil sette kjepper i hjulene til Stabæk. Men dette fikser Kjønø og co.
Styrker:
- Ligaens beste forsvar
- God bredde i troppen
- Veldig mye rutine i alle ledd
Svakheter:
- Få alternativer i angrepet
- Stort press fra omgivelsene
- Hatt sportslig motgang over tid
Nøkkelspillere: Simen Wangberg, Fredrik Krogstad, Marcus Sandberg
Gjennombrudd: Filip Hornburg Møller-Hansen

1. Brann

Vurdering:
2021-sesongen ble et langt mareritt for Brann og Bergen. Alt kuliminerte i en høydramatisk kvalikfinale mot Jerv der Brann tapte på straffesparkkonkurranse.
I 2022 er det blanke ark og OBOS-ligaen som gjelder for rødtrøyene. Og dette blir en jubelsesong tror jeg. Brann går rett opp igjen til Eliteserien.
Har det noen gang vært en større favoritt i OBOS-ligaen til å rykke direkte opp? Nei, er mitt svar på det. Ja, Brann har mistet endel spillere fra forrige sesong. Men jeg synes Brann har mer enn nok gode spillere igjen til å sikre opprykk. Så og si dobbeldekning på alle posisjoner. Og det kommer godt med. Har hentet inn flere rutinerte dansker i Andreas Skovgaard Larsen, Svenn Crone og Frederik Lindbøg Børsting. Nye Vegard Leikvoll Moberg er solid på dette nivået.
Ny-signeringen Mathias Dyngeland kjenner OBOS-ligaen godt etter mange år i Sogndal. Sivert Heltne Nilsen kommer til å styre midtbanen. Aune Heggebø er mitt tips som toppscorer i OBOS-ligaen. Sleit ekstremt med å finne et godt forsvar ifjor, klarer Horneland å sette sammen et godt forsvar i år? En herlig signering av Niklas Fernando Nygård Castro som skaper god bredde offensivt. En x-faktorspiller som tidligere har dominert i OBOS-ligaen. Jeg sikker på at Brann rykker rett opp til Eliteserien. Selv om det til tider kommer til å være kladdeføre.
Styrker:
- Størst bredde i troppen i hele ligaen, Brann tåler skader og suspensjoner
- Midler til å styrke laget hvis de sliter
- Sivert Heltne Nilsen kommer til å dominere på midten
- Enorm interesse i Bergen og omegn, pusher laget fremover i medgang
Svakheter:
- Hvordan takler de favorittstempelet mentalt?
- Blir fort stor misnøye blant fansen ved dårlige resulater, hvordan slår det ut?
- Slitt i lang tid med å få satt et forsvar
- Levert dårlige resultater i Eliteserien i omtrent 1,5 år
Nøkkelspillere: Aune Heggebø, Bård Finne, Sivert Heltne Nilsen
Gjennombrudd: Rasmus Holten
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame