• Se Sandnes Ulf - HamKam lørdag klokken 15.00 på Discovery+!
Bojan Zajic har tatt over hovedansvaret i Sandnes Ulf etter at klubben avsluttet sammarbeidet med Steffen Landro i går. Zajic får med seg Arturo Cleveland og Jason Wyn-Jones i trenerteamet.
Under Landro har Zajic vært klubbens assistenttrener siden oktober 2020. På lørdag får han muligheten i hovedtrenerrollen, da HamKam entrer Sandnes.
OBOS-ligaen
KFUM-spiller hentes inn i U21-troppen: – Det er utrolig stort
25/09/2022 KLOKKEN 14:55
– Jeg prøver å lære noe hver dag, for jeg kan ikke si at jeg er treneren som allerede vet alt. Nå har jeg fått denne muligheten, og jeg vil gjøre alt jeg kan for å hjelpe laget, sier Bojan Zajic til Discovery.
For enn så lenge er Zajic en midlertidig løsning i trenerrollen, men den serbiske kultfiguren legger ikke skjul på at han gjerne kunne tenkt seg å ta over permanent.
– Selvfølgelig vil jeg ha jobben. Jeg vil gjøre alt for å få positive resultater i disse kampene, så får vi diskutere hva som vil skje videre med klubben i etterkant.
Det er sannsynlig at trekløveren med Zajic, Cleveland og Wyn-Jones får lede laget i minst tre til fire kamper. Det skal spilles to runder i OBOS-ligaen og to NM-kamper før lagene på nest øverste nivå i norsk fotball får en pause fra 2. til 18. august.
Daglig leder i klubben, Tom Rune Espedal, bekrefter at de ikke har bestemt seg for hvem som blir den nye Sandnes Ulf-treneren.
–Vi har kun fokus på de neste kampene nå. Jobben med trenerkandidater starter snarlig. Kandidater vil da identifisert. Bojan kan da bli en aktuell kandidat som andre, skrev han i en SMS til Discovery i går.
LES OGSÅ: Zachariassen klar for ny klubb

Ønsker disiplin

Som spiller var Bojan Zajic en fargeklatt på midtbanen, men avslører at han som trener kommer til å kreve elleve disiplinerte spillere på banen til enhver tid.
– Før kampen mot HamKam har vi fokus på oss selv. Alle spillerne må legge ned maks innsats for laget. Jeg forventer at vi vil være taktisk disiplinerte, agressive og fulle av energi i angrep, sier en heltent Zajic.
41-åringen vil ikke avsløre for mye rundt valg av formasjon eller taktisk tilnærming, men sier at innsatsen på treningsfeltet er nøkkelen for langvarig suksess på banen.
– For at jeg skal være fornøyd med spillerne, må de gi 100 prosent på hver eneste treningsøkt. Da jeg spilte var jeg veldig sint og skuffet da jeg ikke presterte godt på trening. Spillerne skal lære at de spiller som de trener.
I går hadde Zajic sin første økt som hovedtrener. Der ble både det defensive og det offensive drillet før lørdagens kamp mot HamKam, og allerede da virket det som en gruppe med nyladede batterier.
– Jeg tror trenerbyttet har hatt en positiv effekt. På treningen i går hadde vi mye energi, og spillerne har vært veldig positive til det vi skal gjøre i de kommende ukene, forteller 41-åringen.
Gjennom spillerkarrieren ble Bojan Zajic kjent som «kongen av skuddfinter». Selv om det meste handler om disiplin i Bojan Zajic sin fotballfilosofi, kan det fort bli muligheter for å lære bort noen tips og triks rundt signaturfinten også.
– Kanskje kan vi bruke skuddfinter på den siste tredjedelen. Hvis alt går bra, vil det garantert bli et par skuddfinter, ler Bojan «Skuddfinte» Zajic.

Skryter av forgjengeren

Mye av det den tidligere Vålerenga-, Sarpsborg- og Sandnes Ulf-profilen ønsker å videreutvikle, har han lært av sin forgjenger.
– Det er vanskelig å si hva problemet har vært denne sesongen, men jeg synes Steffen Landro er en veldig bra trener. De sju månedene jeg har hatt med han, har vært veldig bra. Vi har virkelig jobbet hardt, men noe har manglet, sier Zajic om forholdet til den tidligere Ulf-treneren.
Zajic tror ikke det vil være et problem for Landro å finne seg en ny trenerjobb.
– Han imponerte meg veldig som trener, så han trenger ikke frykte for framtiden.
Men når klubben først bestemte seg for å skifte ut hovedtreneren, synes serberen at klubben fant de rette erstatterne.
– Jeg tror det var den beste avgjørelsen fra klubben å gi jobben til meg, Arturo og Jason. Vi forstår og vi kjenner spillerne best for øyeblikket, meddeler Bojan Zajic.
Som spiller fikk Bojan Zajic totalt 46 kamper for de lyseblå. Den tidligere midtbanespilleren står også med to landskamper for Serbia.

VIF-spilleren fikk en uventet beskjed fra Norges U21-sjef: – Jättekul

OBOS-ligaen
Varsler intern evaluering: – Samarbeidet har ikke fungert optimalt
24/09/2022 KLOKKEN 16:50
OBOS-ligaen
Jakter flere rekorder: – Får prøve å lage historie
20/09/2022 KLOKKEN 14:59