– Vi er ikke fornøyd med årets sesong. Vi ønsker hele tiden å se utvikling, og nå har det stoppet litt opp. Etter sesongen skal vi evaluere hvorfor det har blitt som det har blitt. Samtidig er det kanskje naturlig at vi får en utflating eller tilbakegang etter tre år med positiv utvikling, sier Jostein Hatlebrekke til Bergensavisen.
Åsane ligger på en 11. plass etter 25 serierunder i årets OBOS-sesong. Åsane rykket opp til OBOS etter 2019-sesongen og imponerte med en 5. plass i debutsesongen. Morten Røsslands mannskap fulgte opp med å bli nummer sju året etter.
OBOS-ligaen
Overtok lån med opsjon i høst – nå gjør klubben overgangen permanent
30/11/2022 KLOKKEN 12:58
Men etter tre sterke sesonger har ikke det gått like mye på skinner i 2022.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen.

På innsiden av Åsane-garderoben: – Det samme hver jævla gang

– Ikke optimalt

Høsten 2021 kom tidligere Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen inn som sportssjef i klubben.
Det var første gang klubben hadde ansatt en sportssjef på heltid. På spørsmål om hvordan samarbeidet mellom Ingebrigtsen og Røssland fungert denne sesongen sier Hatlebrekke:
– Samarbeidet har ikke fungert helt optimalt og det er viktig for klubben at alle finner sin plass. Det handler litt om forventninger om hvem som gjør hva. Mer enn noen gang trenger vi noen som ser en sammenheng mellom kort og lang sikt i spillerlogistikken. Åsane trenger og ønsker å ha en sportssjef. Spillerlogistikken er nok en del av årsaken til at vi ikke er helt fornøyde med årets sesong, sier Hatlebrekke og legger raskt til:
– Så ligger det i sakens natur at det er meningsbrytninger mellom en trener og en sportssjef.
Ingebrigtsen selv støtter Hatlebrekke sine uttalelser.
– Jeg er ny i rollen og rollen er ny i Åsane. Vi har nok brukt litt tid på å finne hva som er den riktige arbeidsfordelingen. Jeg føler ikke at samarbeidsklimaet har vært dårlig, men vi har kanskje ikke definert helt hvem som skal gjøre hva, sier han til BA.
OBOS-ligaen
Klubbhelten bekrefter FFK-dialog: – Eneste klubben for meg i Norge
28/11/2022 KLOKKEN 15:03
OBOS-ligaen
Hansen klar for ny trenerjobb: – «Gærneste» i norsk fotball
24/11/2022 KLOKKEN 11:23