Populære sporter
All sport
Vis alt

Var på prøvespill hos tidenes VM-toppscorer: – Mulighet jeg ikke kan si nei til

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 07/12/2022 klokken 11:37 GMT+1

Torbjørn Heggem (23) er på utgående kontrakt i Sandnes Ulf. Etter tre sesonger med førstelagsfotball, føler han seg nå klar for større oppgaver. Hans neste arbeidsgiver kan være østerriksk fotball med selveste Miroslav Klose som sjef.

Torbjørn Heggem og Miroslav Klose (FOTO: NTB og Getty Images)

Foto: Other Agency

– Det har vært en fin tur. Det er mitt første opphold utenfor Norge med treningssamling og to kamper, så det var en fin erfaring å ta med seg.
Det sier Torbjørn Heggem til Discovery. Den 23 år gamle midtstopperen er tilbake i Norge etter noen innholdsrike uker.
20. november dro trønderen ned til Østerrike for å prøvespille for SCR Altach. Planen var at han skulle være med laget i én uke, men etter gode prestasjoner på treningsfeltet og mot Sandhausen, i en kamp som endte 0-0, ble oppholdet forlenget med ytterligere én uke.
Dermed fikk Heggem også sjansen i Zürich borte mot Grasshoppers, der det endte med et 1-4-nederlag. Rett etter oppholdet i Østerrike, gikk turen videre til Barcelona på bottur.
23-åringens fremtid er dog usikker. På spørsmål om Heggem blir Altach-spiller, svarer han følgende:
– Det vet jeg ikke ennå. Slik jeg har forstått tilbakemeldingene jeg har fått, så er de fremdeles positive. Men de har hele veien sagt at de ikke kunne bestemme seg med en gang. Det hastet ikke for dem å bestemme seg, og de ville bruke litt ekstra tid og sikkert se på flere muligheter også.

Håper på kontrakt

Oppholdet hos den østerrikske klubben ga uansett mersmak, og den norske midtstopperen håper at han imponerte nok til å få et kontraktsforslag fra klubben.
– Det er et bra steg opp for meg. Slik jeg forstod det, skulle det skje noen endringer i laget. De er nødt til å se på helheten og hvordan de tror jeg passer inn i laget. Det er litt tidlig å si ennå, men det er mulig. De synes i hvert fall at jeg gjorde en god prestasjon i løpet av de to ukene, sier Heggem.
Han legger til:
– Det høres kult ut, men de må ha en fin fremtidsplan for meg. Det får jeg høre når de bestemmer seg.

Legende som trener

SCR Altach ligger på 10. plass i den østerrikske Bundesligaen etter å ha sanket 15 poeng på de 16 første kampene. Det er heller ingen hvem som helst som har ansvaret for de sportslige resultatene i klubben.
På sidelinjen står nemlig Miroslav Klose, som tok over treneransvaret før årets sesong. Den tidligere storscoreren er blant de største legendene i tysk landslagsfotball. 44-åringen, som er født i Polen, er tidenes toppscorer for Tyskland. Han scoret 71 mål på 137 kamper, tre mål mer en Gerd Müller.
Klose er også den mestscorende i VM-historien med sine 16. Nå er han inne i hans første jobb som hovedtrener etter at han tidligere har vært assistent på det tyske landslaget og Bayern München.
– Det var ekstra kult da jeg fikk høre at det var han som var trener. Han observerer for det meste på trening, forteller Heggem om hvordan det var å få vise seg fram foran den legendariske spissen.
Han fortsetter:
– Dagen før kampene var litt roligere, og da har trenerne vært med å spille. Der viste han seg fram og scoret ett mål.
– Så han har det fortsatt?
– Ja, han har det. Han var med på en «firkant» også, og han fikk vist at han fortsatt har fotball i seg, svarer Heggem.
picture

MÅLMASKIN: Miroslav Klose leverte vanvittige tall på fotballbanen. Nå gjenstår det å se om han kan gjøre det samme i trenerrollen.

Foto: Getty Images

Et steg opp

Hverdagen med Miroslav Klose og møter med storlag som RB Salzburg og Rapid Wien er en litt annen enn det han har vært vant med så langt i karrieren.
De siste tre sesongene har midtstopperen vært fast inventar i OBOS-ligaen. Heggem legger ikke skjul på at han merket en forskjell på treningsfeltet da han var på prøvespill for østerrikerne.
– Jeg synes det var bedre. Jeg har snakket med flere av spillerne, og det er som en slags pre-season for dem også. Det var litt roligere for dem før de kjører på mer etter jul. Dermed var det mange lystbetonte aktiviteter og mye spill på en gressbane som ikke var den beste jeg har spilt på.
– Ballen humpet og spratt litt, så jeg tror kvaliteten på laget bare blir bedre når underlaget tilsier at det går an å spille ordentlig bra. Det kjente jeg mot Grasshoppers. Da spilte vi på en god gressbane, og det var bra kvalitet på kampen, forteller den 23 år gamle trønderen.
Heggem er på utgående kontrakt hos Sandnes Ulf, og det er svært lite som tyder på at nordmannen vil bli værende på nivå to i norsk fotball. Etter tre sesonger i OBOS-ligaen føler han seg klar for større oppgaver.
– Det er det jeg har sagt til Sandnes Ulf og utad også. Jeg føler det er et fint steg i karrieren min å ta et nivå opp. Jeg er helt sikker på at det er det lureste for meg selv, så får jeg bare håpe at jeg får muligheten til det.
Artikkelen fortsetter under videoen.
picture

Raste etter nedrykket: – Feigt og pinlig

Utelukker ikke Eliteserien

– Jeg håper det er noen som er interessert. Enn så lenge har det ikke vært noe konkret, men det er fortsatt tidlig, fortsetter forsvarsspilleren.
Dersom det ikke ender med en kontrakt hos Altach, holder Heggem alle dører åpne.
Jeg var mest forberedt på at det ville bli en Eliteserie-klubb. Da det var snakk om ett hakk opp, så var den umiddelbare tanken Eliteserien. Men da jeg fikk muligheten til å trene med Altach, var jeg forhåpentligvis god nok til å dra til Østerrike. Det høres jo veldig kult ut og en mulighet jeg kanskje ikke kan si nei.
– Men det viktigste er å ta et nivå opp og utfordre meg selv enda mer i hverdagen, påpeker Heggem.
I en alder av 23 år har Heggem spilt over 100 førstelagskamper på de to øverste nivåene i Norge. Han fikk sitt gjennombrudd i 2019 da Ranheim rykket ned fra Eliteserien. Da spilte trønderen seg inn i laget halvveis ut i sesongen.
Året etter var Heggem å se på banen i 28 av 30 OBOS-ligakamper for trønderne, før turen gikk videre til Sandnes Ulf i 2021. Der han vært involvert i samtlige ligakamper siden.
– Jeg er absolutt ikke for god, men jeg føler meg god nok. Jeg har hatt en god fremgang og fikk smake litt på Eliteserien i min første sesong i Ranheim. De siste tre sesongene har jeg spilt fast og føler selv at jeg bare har blitt bedre og bedre. Målet mitt neste år er helt klart å spille på et høyere nivå, forklarer midtstopperen.
Sett denne?
picture

Forklarer krisen i Sandnes Ulf: – Det påvirker oss alle

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame