– Det var dramatisk og skremmende. Man skjønte på kroppsspråket til spillerne at det var noe alvorlig, sier Sogndals fysioterapeut.
Jakobsen var den første i støtteapparatet som var ute på banen hos Pálsson da han falt om.
OBOS-ligaen
Lillebo forklarer feiringen: – Biting holder vi oss for god til
04/12/2021 PÅ 17:27
– Vi skjønte raskt at her måtte alle mann utpå for å få oversikt og kontroll på situasjonen. Da kom legen ut og det var en naturlig arbeidsfordeling hvor han tok regi, forteller Jakobsen videre.
Pálsson var uten puls i 3,5 minutter, men fikk livreddende behandling på banen.

Emosjonelt møte

Onsdag var Sogndal-spilleren tilbake på stadion igjen, og snakket for første gang med pressen om hendelsen. Han takket både lagkamerater, støttespillere, familie, presse, supportere og helsepersonell. Og han trakk spesielt fram Jakobsen.
– Det har vært fantastisk å komme tilbake på Campus og møte folk som har vært veldig bekymret i det siste, sa Pálsson.
– Jeg har tatt kontakt med dem som har hjulpet meg og er selvfølgelig veldig takknemlig, for det er jo de som har reddet livet mitt. Det var følsomt å møte fysioterapeuten, for vi kjenner hverandre godt og har blitt gode venner. Jeg har bare vært her i to måneder, men vi har pratet mye og blitt gode venner. Så det var veldig følsomt da vi møttes, for han var en stor del av at de reddet livet mitt, sa Pálsson.
– Jeg jobber tett med spillergruppa i hverdagen, og det er naturlig at det blir tette bånd til spillerne. Emil har bare vært her i to måneder, men han er en fantastisk type som skled rett inn i gruppa, forteller Jakobsen om kameraten.
Her takker Pálsson de som reddet livet hans: (Saken fortsetter)

Tilbake i Sogndal: Her takker Pálsson de som reddet livet hans

– Så det var en kjempestor lettelse å se ham tilbake i Sogndal. Han oppsummerte det ganske godt selv; det var nok flere som hadde et behov for å se at han var seg selv og hadde det bra. Det var veldig godt å se, sier Jakobsen.

Hyller samarbeidet

Gulset-gutten Jakobsen, i sin tid en slepen midtbanespiller i moderklubben, er klubbens fysioterapeut. Men det var et helt team som sørget for at Pálsson lever i dag.
– Heldigvis stiller vi godt forberedt når vi har et så bredt og solid team som vi har. Dette er et lagarbeid, og jeg må hylle det samarbeidet vi har med ambulanse, Røde Kors, lege og andre. Det er det som reddet Emil. Det er veldig betryggende å vite at vi har den kompetansen så nær hvis ting skjer, sier Jakobsen.
Han roser også klubben for måten de håndterte situasjonen i etterkant, hvor spillere, trenere og støtteapparat fikk brukt tid sammen til å prosessere det som hadde skjedd.
– Når det er så dramatisk er det vanskelig å fordøye med en gang. Da var det fint at vi var samlet med spillergruppe og støtteapparat og fikk fulgt opp hverandre. Det var veldig fint. Det er nok viktig at folk ikke etterlates alene når sånt skjer.
Pálsson håper situasjonen kan gi spillerne en motivasjonsboost:

Kan ikke bidra for laget: – Håper situasjonen kan gi spillerne ekstra motivasjon

OBOS-ligaen
Snudde det i andre kamp – Blink feiret med gebiss
04/12/2021 PÅ 16:55
OBOS-ligaen
Sendte sylfrekt stikk – feiret med gebiss
04/12/2021 PÅ 16:52