Vant slaget om Sørlandet etter et episk drama på Levermyr

Oppdatert 23/10/2021 klokken 15:33 GMT+2

Arne Sandstø og Jerv befestet sin posisjon som Sørlandets beste lag da de slo Start på Levermyr i et ellevillt oppgjør.

Jerv feirer en dobling av ledelsen mot Start.

Jerv - Start 3-2 (2-0)
Start fikk seg en etterlengtet opptur med hjemmeseieren mot Grorud i midtuka, men i lokaloppgjøret mot Jerv ble de ettertrykkelig satt på plass av Arne Sandstøs menn.
Det var en fartsfull åpning på oppgjøret på Levermyr. Jerv startet kampen i et forrykende tempo, og kom seg til flere avslutninger, uten at det skapte nevneverdig hodebry for Start-keeper Amund Wichne.
Det første store sjansen kom først etter tjuefem minutter. Arrocha spilte fri Torje Wichne ute på høyresiden. Mandalitten slo inn langs bakken til John Olav Norheim. Den tidligere Start-spilleren fikk avsluttet fra ti meter, men ballen gikk over målet til Amund Wichne. Der burde midtbanespilleren sendt opprykkjagende Jerv i ledelsen.
Så ble det fullstendig kaos. Martin Ramsland kastet langt inn i feltet. Ballen havnet på bakre stolpe hos Kristoffer Valsvik som sleivet ballen inn igjen i feltet. Ballen gikk i bue over målet, og havnet hos Peter Reinhardsen som også sleivet og Jerv fikk klarert unna. Nærmere kommer man ikke.
Slike sjanser kan man ikke kaste bort, og det utnyttet vertene. Willis Furtado fikk frispark på 18 meter. Spissens forsøk ble blokkert, men Furtado forsøkte seg på ny med returen. Forsøket gikk via en intetanende Diego Campos og i nettmaskene bak en sjanseløs Amund Wichne.

LSK-talentet hylles: – Han har en syk selvtillit

Dramatiske sluttminutter

Så smalt det på ny. Jerv holdt ballen i laget, før ballmagikerne til Jerv bestemte seg for å gjøre det helt store. Målscorer Campos spilte en nydelig pasning frem til Pibe. Spissen ble spilt fri alene med Wichne, og avsluttet iskaldt mellom beina til Start-keeperen og doblet ledelsen for vertene like før pause.
Den andre omgangen var lenge jevnspilt, og så dukket en av OBOS-ligaens beste spillere denne sesongen opp.
Schulze spilte ut til Basilio Ndong. Innbytteren slo inn langs gresset til Eman Markovic. Poengkongen tuppet ballen inn bak Øystein Øvretveit fra kloss hold. Game on.
Etter scoringen tok Jerv over kampen på ny, og det ga resultater. Furtado spilte en lang ball i bakrom. Luc Mares hadde tilsynelatende kontroll på situasjonen, men slapp ballen videre til innbytter Ibrahim. Spissen kom alene med keeper og avsluttet lekkert i lengste hjørne. Nok en gang var Start under med to.
Så tok Start grep. Vegard Bergan ble flyttet opp som spiss, og det ga umiddelbart resultater.
Markovic slo inn. Schulze var først på den, avsluttet men Øvretveit reddet. Bergenseren ga en retur, og den landet hos Vegard Bergan som reduserte ett minutt på overtid, men det sluttet ikke der.
Drøye tre minutter inn i overtiden slo Start inn. Martin Ramsland stanget ballen i tverrliggeren. Returen havnet hos Eirik Schulze, men også mandalittens avslutningen gikk i treverket før den gikk ut til femmeter. Større sjanser er det ikke mulig å få, og flere fikk heller ikke Start som tapte 3-2 til slutt.
Det gjør at Start fortsatt ligger fire poeng bak kvalikplassene med en kamp mer spilt enn lagene foran seg på tabellen. Jerv på sin side klatrer opp på direkte opprykk, med en kamp mer spilt enn Aalesund på plassen bak.