Dette melder OBOS-klubben på sine hjemmesider onsdag.
Det var forrige uke at 26-åringen fikk den nedslående beskjeden om at utviklingen av en medfødt hjertetilstand har gått i negativ retning. Legenes råd er å unngå de anstrengelser som toppfotballen innebærer, og har dermed resultert i at forsvarsspilleren legger fotballskoene på hylla.
OBOS-ligaen
Henter nordmann fra Feyenoord
22 MINUTTER SIDEN
– Jeg har i flere år vært på jevnlige kontroller grunnet en medfødt tilstand på hjertet. Tidligere har undersøkelsene tillatt at jeg kan drive med de tøffe fysiske påkjenningene man har som fotballspiller, men nå har ting utviklet seg dit at legene mener det ikke er forsvarlig. Det er ingen fare utover at jeg ikke bør opp mot de maksimale belastningene man har som fotballspiller. Med de rådene har jeg ikke noe annet valg enn å sette helsen først, forklarer Økland til ullkisafotball.no.
Økland signerte tidligere i år en kontrakt ut 2021-sesongen med Jessheim-klubben. Venstrebacken kom til Ull/Kisa etter å ha spilt to år i Øygarden. I tillegg har 26 åringen vært innom flere andre klubber i bergensområdet, blant annet Branns utviklingsavdeling.
OBOS-ligaen
Flere profiler på flyttefot: Dette er de bekreftede overgangene i OBOS-ligaen
6 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Skeid med sterkt bortepoeng mot Sandnes Ulf
EN DAG SIDEN