Dette melder OBOS-klubben på sine hjemmesider onsdag.
Det var forrige uke at 26-åringen fikk den nedslående beskjeden om at utviklingen av en medfødt hjertetilstand har gått i negativ retning. Legenes råd er å unngå de anstrengelser som toppfotballen innebærer, og har dermed resultert i at forsvarsspilleren legger fotballskoene på hylla.
OBOS-ligaen
Mister nøkkelspiller til Rosenborg – nå er erstatteren på plass
I GÅR PÅ 14:00
– Jeg har i flere år vært på jevnlige kontroller grunnet en medfødt tilstand på hjertet. Tidligere har undersøkelsene tillatt at jeg kan drive med de tøffe fysiske påkjenningene man har som fotballspiller, men nå har ting utviklet seg dit at legene mener det ikke er forsvarlig. Det er ingen fare utover at jeg ikke bør opp mot de maksimale belastningene man har som fotballspiller. Med de rådene har jeg ikke noe annet valg enn å sette helsen først, forklarer Økland til ullkisafotball.no.
Økland signerte tidligere i år en kontrakt ut 2021-sesongen med Jessheim-klubben. Venstrebacken kom til Ull/Kisa etter å ha spilt to år i Øygarden. I tillegg har 26 åringen vært innom flere andre klubber i bergensområdet, blant annet Branns utviklingsavdeling.
OBOS-ligaen
Fredrikstad ruster opp i jakten på opprykk
I GÅR PÅ 12:25
OBOS-ligaen
OBOS-klubb henter tidligere Schalke 04-spiller
29/07/2021 PÅ 11:32