Sandnes Ulf - Fredrikstad 0-2 (0-4)
Sandnes Ulf har hatt en perfekt åpning på sesongen med fire strake seire, men mandag kveld skulle de bli satt kraftig tilbake på jorda.
OBOS-ligaen
Kommunen «berger» klubben, men faren er ikke over: – Skal jobbe iherdig
4 TIMER SIDEN
Fredrikstad måtte klare seg uten kaptein Henrik Kjelsrud Johansen, som mister resten av sesongen i påvente av en kneoperasjon.
I 29-åringens skadefravær var det andre som for alvor viste seg fram på ØsterHus Arena. Gjestene fra Plankebyen dominerte fullstendig, leverte praktangrep på praktangrep, og vant til slutt med knusende 4-0.
Til tross for det ydmykende tapet blir Sandnes Ulf blir liggende på 2. plass, fire poeng bak Mjøndalen som har én kamp mer spilt. Fredrikstad klatrer opp til en 7. plass med sine åtte poeng.
– Det er en av de bedre bortekampene vi har gjort på lang, lang tid. Vi traff godt på inngangen og hadde en klar plan, sa FFK-trener Bjørn Johansen til Discovery etter kampslutt.
Fredrikstad har variert i sesongåpningen, med blant annet to skuffende uavgjortresultater mot Grorud og Stjørdals-Blink, men mandag kveld viste de hvorfor mange har regnet Fredrikstad som en utfordrer til opprykksplassene.
– Vi ser at kvaliteten vi leverer i hverdagen er på et høyt nivå, og så trenger vi sånne opplevelser som det her for å få den ekstra gnisten. Vi skal bruke dette maksimalt nå, så må vi ligge på dette nivået fremover, fortsatte Johansen.

Praktangrep

Til tross for den knusende seieren, skulle det ta lang tid før bortelaget fikk sin første nettkjenning.
Drøye fem minutter før hvilen skulle Nicolay Solberg sende FFK i ledelsen. Stian Stray Molde fant Solberg inne i feltet. Angriperen, som har tatt spissplassen etter Kjelsrud Johansens skade, stanget ballen bak en sjanseløs Aslak Falch med et strålende hodestøt.
På overtid av den første omgangen skulle gjestene varte opp med et praktangrep. Noa Williams strålte på høyrekanten gjennom hele kampen, og kantspilleren fant Thomas Drage på kanten av 16-meteren. Den rutinerte midtbanespilleren hamret ballen opp i den nærmeste vinkelen.
Et effektivt FFK-lag gikk til pause med en tomålsledelse.

Mulig gjennombrudd?

Gjestene ga seg ikke etter sidebyttet. Etter 65 minutter skulle Noa Williams krone en strålende kamp med en vakker scoring.
Svensken, som ble hentet fra Brage i midten av fjorårssesongen, fullførte en strålende FFK-kontring med en vakker lobb over Falch.
– Det er akkurat det der vi har ventet på. Han har så mange spennende ferdigheter i seg. Endelig får han sesongens første mål, for han er Fredrikstad helt avhengige av dersom de skal kjempe om de aller gjeveste plassene, sa Petter Bø Tosterud om det svenske talentet.
Drøye ti minutter senere skulle Aslak Falch se nok en ball bli lobbet over ham og lande i buret. Sandnes Ulf flyttet opp mange mann på et hjørnespark, men rotet bort ballen på komisk vis. Da var Fredrikstad nådeløs.
Én pasning var alt de trengte for å spille Ludvig Begby i bakrom. Alene med Sandnes Ulf-keeperen var han iskald og leverte kampens andre praktlobb.

Slik gikk det i resten av OBOS-kampene

Grorud - Start 0-3
Skeid - Mjøndalen 1-2
Åsane - Stjørdals/Blink 1-1
Ranheim - Stabæk 0-1
KFUM - Brann 0-5
Raufoss - Bryne 2-0
Sogndal - Kongsvinger 2-1
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Brann stormer videre
I GÅR PÅ 18:46
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Debut-scoring sikret Sogndal-seier
I GÅR PÅ 18:46