Lille julaften annonserte Hammer og klubben at det hvert fall blir én sesong til.
– Motivasjonen min er dels at jeg fremdeles tror at min beste sesong ennå ikke er levert, samt at jeg tror det samme gjelder for lagets del. Jeg føler det er et potensial for å få til enda bedre resultater enn det vi har levert foreløpig, sier 30-åringen til klubbens nettsider etter å ha bestemt seg for å ta et nytt år i den rødhvite drakta.
– For min egen del har det vært en veldig tøff sesong med mange uforutsette problemstillinger som har satt meg ut av spill. Det er egentlig en sesong som jeg bare helst vil glemme. Men det var helt klart et lyspunkt å få noen matcher, og det har absolutt bidratt til at jeg velger å ta en sesong til, fortsetter spilleren med over 100 kamper for Kåffa.
OBOS-ligaen
Samlet spillergruppe sier nei til minstelønn
7 TIMER SIDEN

Hjertefeil og skruer ut av ankelen

Etter å ha pådratt seg en stygg ankelskade på slutten av 2020-sesongen brukte Jørgen Hammer tid på å trene seg opp. Men under en rutinekontroll før sesongen kom det fram at Hammer hadde økt risiko for alvorlige hjerterytmeforstyrrelser. Det satte ham etter hvert ut av spill i flere måneder, i påvente av flere undersøkelser.
Han spilte først videre etter funnet, før han gjorde en ny vurdering.
– Jeg gikk flere runder med meg selv om de nærmeste. Jeg føler at jeg har strukket strikken for langt med tanke på risiko, og har derfor valgt å trappe ned til det er helt avklart, sa KFUM-spilleren til Discovery i sommer.
LES OGSÅ: Måtte ta fotballpause etter hjertefunn

Kort comeback

Og testene viste at han kunne komme tilbake på banen. Da han først gjorde comeback spilte han seg i form og leverte noen gode kamper. Men så dukket ankelskaden opp igjen. Bokstavelig talt. Skruene han hadde fått operert inn for å stabilisere ankelen hadde løsnet, og beveget seg synlig utover og utover. Han kunne etter hvert ta på den ene skruen gjennom huden, og smertene ble for store.
– Jeg fikk operert inn tre skruer i ankelen etter skaden i fjor. Så hadde jeg en lang pause, og det ble ikke et problem før jeg spilte mer og mer. Til slutt begynte den ene skruen synlig å bevege seg utover, og man kunne ta rundt den gjennom huden. Jeg kunne se den gikk lengre ut for hver kamp jeg spilte, sa Hammer til Discovery da det ble klart at han mistet KFUMs kvalikkamper.
LES OGSÅ: Bisarr ankelskade: – Skruen sto ut av foten

«Hemmelighetsfull»

Hammer måtte nemlig under kniven igjen, og sesongavslutningen gikk uten kapteinen.
Trener Jørgen Isnes mener Hammer kanskje var litt vel «hemmelighetsfull» når det gjaldt skaden. Hammer selv forklarer seg slik:
– Det var ikke noe hemmelig, men jeg tenkte ikke at jeg måtte informere om det. Det var bare j****** vondt. Men smerter er man vant til. Så jeg meldte meg klar til kamp, og da var jeg klar. Jeg ville spille og bidra for laget, så jeg pushet kanskje grensene litt mer enn det som var smart. Men etter hvert skjønte jeg at den måtte ut, sa Hammer.
Dermed røk kvaliken, hvor KFUM tidvis imponerte. En thriller i Grimstad endte til slutt med exit mot Jerv, laget som til slutt slo ut Brann i kvalikfinalen og sikret Eliteserie-plass.
– Det å følge laget under kvaliken var en følelsesmessig berg-og-dal-bane. Det stressnivået jeg hadde under de kampene jeg så på TVen var høyere enn det jeg har hatt til sammen de siste årene hvor jeg har spilt. Så det er helt klart at jeg heller ønsker å spille de kampene for å unngå det stressnivået, sier Hammer til klubben.
Sett denne?

Oppsummerer Glimts supersesong: – Mye større prestasjon enn i 2020

OBOS-ligaen
Kommunen «berger» klubben, men faren er ikke over: – Skal jobbe iherdig
I GÅR PÅ 15:33
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Brann stormer videre
27/06/2022 PÅ 18:46