Det var under en rutinekontroll før sesongen at spillerne gjennomgikk tester for å oppfylle lisenskrav for OBOS-spill. Der kom det fram at Hammer har økt risiko for alvorlige hjerterytmeforstyrrelser.
Klubben annonserte Hammers pause på sine nettsider onsdag.
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Brann med årets første hjemmeseier
16/05/2022 PÅ 21:53
Hammer fikk beskjed om å utrede situasjonen videre. Nå har 30-åringen fått time på Rikshospitalet til et inngrep som skal kunne fjerne risikoen. Men han må vente til august.
Mannen med over 100 kamper for «Kåffa» fikk den første beskjeden før sesongen, men valgte da først å spille videre. Nå har han kommet fram til at han likevel tar fotballpause til inngrepet er gjennomført.
– Jeg fikk først et klarsignal til å spille videre i mellomtiden, med beskjed om at jeg da måtte vite at risikoen var der. Da valgte jeg likevel å fortsette, men minimerte risikoen ved å kontrollere litt hva jeg var med på i treningsarbeidet, sier Hammer.
– Men så har jeg gått noen flere runder. Jeg føler at jeg har strukket strikken for langt med tanke på risiko, og har derfor valgt å trappe ned til det er helt avklart, fortsetter KFUM-spilleren.
Les også: Hevder dette kan bli OBOS-klubbens nye trener

Eriksen-situasjonen

Hammer er åpen om at hendelsen hvor Christian Eriksen kollapset i Parken under Danmarks EM-kamp mot Finland har påvirket ham og vært en del av totalvurderingen.
– Det er klart. Hele den tragiske hendelsen der tror jeg påvirket alle, også de som ikke var i min situasjon. Det ble en del av totalvurderingen for meg, men det viktigste er nok at jeg ikke vil utsette mine nærmeste for den uroen det skaper.
Selv så han ikke Danmark-kampen da Eriksen kollapset. Han spilte OBOS-kamp for KFUM mot Grorud. Men Hammers samboer så kampen på TV da dramatikken utspilte seg. Og da hun skrudde over på OBOS-kampen kom Hammer inn på banen som innbytter like etterpå.
– Det skaper jo en uro for alle rundt meg hvis jeg skal ta den risikoen. Jeg vil ikke utsette mine nærmeste for det, sier Hammer.

Har nok å gjøre

Nå blir det en periode uten fotball.
– Det har vært en tøff avgjørelse. Jeg har jo lyst til å spille fotball og bidra for KFUM.
– Men det skal gå veldig fint. Jeg ser jo lys i tunellen allerede. Det skal etter hva jeg har forstått være ganske greit å komme tilbake så fort inngrepet er gjennomført. Så jeg føler det er verre med dem som får alvorlige kneskader og er ute i lang, lang tid, sier Hammer.
Selv hadde han akkurat returnert fra en ankelskade, som gjør pausen ekstra kjip. Men nå kan han bruke tiden til å bygge seg ordentlig opp igjen, med lavintensitetstrening.
I tillegg studerer han jus og jobber ved siden av fotballen.
– Jeg har nok å styre med. Det skal ikke bli noe problem. Så skal jeg prøve å få litt ferie fra alt sammen også. Og KFUM klarer seg nok fint. Vi har sett bra ut i det siste, så der har jeg troa.
Sett denne?

Barmen om Brann-starten: – Det går ikke, det må snu nå

OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Stabæk med poengtap hjemme mot Grorud
16/05/2022 PÅ 21:52
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Fredrikstad vant mot poengløse Skeid
16/05/2022 PÅ 21:52