HamKam - Ranheim 3-0 / Grorud - Fredrikstad 1-2 / Aalesund - Sandnes Ulf 2-2
Toppstriden lever i beste velgående i OBOS-ligaen, for det er fortsatt en rekke lag på øvre halvdel som kan stikke av med de to direkte opprykksplassne. Det er derimot ett lag som har sett knappet bedre ut enn de resterende 15.
OBOS-ligaen
Lillebo forklarer feiringen: – Biting holder vi oss for god til
I GÅR PÅ 17:27
HamKam ser ut til å sikre seg topplasseringen i ligaen, for med en luke på sju poeng ned til Jerv på andre, ser høytflyvende «Kamma» ut til å fly videre til nye høyder. Søndagens kamp mot Ranheim ble en enkel affære for Kjetil Rekdal, som kunne se at laget hans scoret to kjappe dødballmål tidlig i den første omgangen, samt en scoring av Emil Sildnes i den andre.

Spenning i toppen

Med Jerv sin 3-2-seier over nabo Start lørdag, var det opp til Fredrikstad og Aalesund å holde tritt på plassene under HamKam. Aalesund kunne passere Jerv med seier over Sandnes Ulf, mens FFK kunne legges seg poenget bak sørlandslaget med seier over Grorud på bortebane.
Mens Fredrikstad og Riki Alba startet bra på Oslo øst, fikk LANs AaFK en kalddusj etter 21 spilte minutter idet Jostein Ekeland sendte Ulf opp i ledelsen på Sunnmøre.
På tampen av omgangen var rollene derimot snudd, for mens Kristoffer Ødemarksbakken utliknet for Aalesund, scoret Henrik Bredeli for Grorud seks minutter før pause.
Med 1-1 i begge kamper til pause, fikk både Lars Arne Nilsen og Bjørn «Bummen» Johansen fart på sakene i garderoben. Men for førstnevnte var ikke farten like god som den burde. Med en svært giftig Jostein Ekeland i lyseblått, svarte Sandnes Ulf kun åtte minutter etter at David Fällman sendte AaFK i ledelsen i den andre omgangen.
Saken fortsetter under videoen.

Ranheim-keeperen med kjempetabbe

– Den store taperen

Tre poeng til alle andre enn Aalesund blant topp fire-lagene gjør de oransje nå ligger à poeng med Fredrikstad – såvidt med bedre målforskjell.
– Aalesund blir fort den store taperen om det står seg sånn her, sa Viking-spiller Kristoffer Løkberg, som søndag gjestet Fotball Direkte: OBOS-ligaen.
Lars Arne Nilsens mannskap pushet på for å sikre seg den forløsende tredjescoringen på eget kunstgress, og til tross for forsøk fra både Erlend Segberg og Simen Bolkan Nordli, ble det kun ett poeng til frustrerte sunnmøringer etter oppgjøret mot Sandnes Ulf.
Se alle resultatene fra søndagens OBOS-ligakamper her:
HamKam - Ranheim 3-0
Grorud - Fredrikstad 1-2
Aalesund - Sandnes Ulf 2-2
Åsane - KFUM 3-0
Bryne - Raufoss 3-1
Stjørdals-Blink - Ull/Kisa 0-0
Strømmen - Sogndal 0-2
Jerv - Start 3-2 (lørdag)

Rykket opp med et smell: – De har pulverisert all motstand

OBOS-ligaen
Snudde det i andre kamp – Blink feiret med gebiss
I GÅR PÅ 16:55
OBOS-ligaen
Sendte sylfrekt stikk – feiret med gebiss
I GÅR PÅ 16:52