Superinnbytteren reddet FFK igjen – Ull/Kisa med sitt fjerde tap på rad

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 19/09/2021 klokken 17:26 GMT+2

Fredrikstad styrte alt som skjedde hjemme mot Ull/Kisa, men trengte over 80 minutter på å overliste Stefan Hagerup i bortelagets mål.

Nicolay Solberg

Det gikk mot en frustrerende kamp for Bjørn Johansen sitt lag, men et bytte skulle endre utfallet på Fredrikstad Stadion.
Ull/Kisas keeper Stefan Hagerup ble bombadert gjennom samtlige 90 minutter borte mot Fredrikstad, men 27-åringen holdt buret rent frem til kampuret bikket 80.
Innbytter Nicolay Solberg skulle vise seg å bli den store helten. Han kom inn fra benken etter 61 minutter, og ble matchvinner med en kvalitetsheading i det 83. spilleminutt.
Solberg skulle tegne seg på scoringslisten for andre gang ti minutter senere. Solberg utnyttet en utrusende Kisa-keeper, og trillet inn sin andre for dagen i åpent mål fra drøye 20 meter.
Nicolay Solberg har vist seg å være en superinnbytter for Bjørn Johansen i det siste. Samme mann avgjorde nemlig forrige hjemmekamp for Fredrikstad. 12. september kom han inn mot Sogndal og ble matchvinner ett minutt på overtid.
Dermed blir alle poengene i Fredrikstad. Ull/Kisa går med det på sitt fjerde strake tap i OBOS-ligaen, mens Fredrikstad henger på de tre lagene foran. Laget fra «Plankebyen» ligger nå fem poeng bak Jerv på 2. plass.
– Når vi holder så lenge som vi holder, så blir det kjedelig, sier Ull/Kisa-trener Arild Sundgot etter kampslutt, som mener det skulle vært frispark til en Kisa-forsvarer før Nicolay Solberg stanget inn 1-0.
Det er ikke dagens tomålscorer enig i.
– Jeg har trent mye i styrkerommet i det siste, så jeg synes ikke det er frispark. Det er en grei skulder mot skulder. Det er godt gjort, sier Solberg med et glimt i øyet.
Se 2-0-scoringen her:

Utnytter keeperens bærtur – punkterer kampen med sitt andre mål

Ville ha utvisning

Førsteomgangen var kanskje målløs, men hadde flere kontroversielle situasjoner.
Fredrikstad stormet ut fra startblokken. Allerede etter ni minutter ut fikk Kjelsrud Johansen kjempesjanse. Spissen mottok ballen i feltet, men traff ikke mål med en avslutning fra ti meter.
Etter 25 minutter vant Taofeek Ismaheel et straffespark for hjemmelaget, da Henning Tonsberg Andresen holdt igjen formspilleren.
Stefan Hagerup reddet straffesparket fra Thomas Drage, som ikke var spesielt velplassert.
Mer drama skulle det bli. I det kampuret gikk inn i det 41. spilleminutt, ville hele Fredrikstad ha rødt kort på Ull/Kisa-spiller Henning Tonsberg Andresen. Stopperen hektet Riki Alba som var på vei alene igjennom, men dommer ga kun ut det gule kortet.