Storseier på Intility – kapret fordel inn mot kvalik

Tiril Haga

Oppdatert 27/11/2021 klokken 18:39 GMT+1

KFUM fikk virkelig vist seg frem før kvalifiseringen om en plass i Eliteserien i 2022.

Se målfesten til KFUM mot Jerv

Det var kamp om kvalifiseringsplassene til Eliteserien i siste runde av OBOS-ligaen i 2021 mellom Sogndal, KFUM og Åsane. Sogndal tapte mot bunnlaget Ullensaker/Kisa i Jessheim, og KFUM, ett poeng under Sogndal på tabellen før lørdagens kamp, bruste med fjærene på Intility Arena.
– Vi har en jobb å gjøre inn mot onsdag, mener Sogndal-trener Eirik Bakke.
Hør mer hva Bakke hadde å si:

Bakke om kvalikkamp: – Vi har en jobb å gjøre

Med storseier over sterke Jerv, klatrer KFUM foran Sogndal på tabellen - og Oslo-laget får også fordelen av å få spille hjemme i første kvalifiseringkamp onsdag 1. desember.

Terpet formen

KFUM briljerte mot tredjeplass-laget Jerv, som allerede hadde sikret kvalikplass før kampen, på intility Arena. Bare etter åtte minutter tok kameratene fra Oslo ledelsen, ved Alagie Sanyang. Ikke så altfor lenge etter, vant KFUM ballen på midtbanen og stormet i angrep. Bilal Njie ble spilt igjennom, og doblet ledelsen til pause.
Ett minutt inn i andre omgang rotet Jerv bort ballen i eget forsvar, og hjemmelaget snappet ballen opp. Målfysne Sanyang fulgte opp og satt sitt andre mål i kampen på et flott hodestøt. Rett etterpå reduserte Jerv-spiller Felix Schroter ledelsen, som endte opp med å bli ett trøstemål. KFUM svarte bare fire minutter senere ved Dadi Gaye. 4-1! For en terping av formen inn mot første kvalifiseringskamp mot Sogndal.
– Nå har vi slått Sogndal hjemme tre år på rad, også har vi tapt borte tre år på rad - så det passer perfekt med hjemmekamp mot Sogndal, sa KFUM-trener Jørgen Isnes til Discovery etter kampen.
Se resten av intervjuet med Isnes her:

Skal spille hjemme mot Sogndal: – Det passer perfekt

Hadde KFUM tapt, og Åsane vunnet mot Raufoss - ville Bergen-laget fått kvalikplassen. De endte derimot med dele poeng med Raufoss.

– Vi fortjente ikke mer

Sogndal dro på besøk til Jessheim og Ull/Kisa. Hjemmelaget var desperate etter en seier for å ha sjangs til å ta igjen Stjørdals-Blink og unngå direkte nedrykk til PostNord-ligaen. Selv om bortelaget lå på en femteplass før kampen, var det fortsatt viktig å vinne for å kunne spille på hjemmebane i første kvalifiseringskamp. Slik ble det ikke!
11 minutter inn sendte Henrik Kristiansen Ull/Kisa i ledelsen. Så, etter hele 72 nervepirrende minutter for sogndølingene, kunne bortelaget hoppe av glede etter at innebytter Kristoffer Hoven satt ballen i nettet og reduserte til 1-1. Gleden varte dog ikke lenge. Ull/kisa-spiller Mikkel Rakneberg tok tilbake ledelsen i 87-minutt og kampen endte 2-1.
– Vi fortjente ikke mer. Nå er vi i kvalifiseringen og det er vinn eller forsvinn - det liker vi. Det er nå det begynner for oss, sa Bakke etter kampen som var skuffet over å ikke få hjemmekamp-fordelen på onsdag mot KFUM i Oslo.
– Jeg hadde lyst til å avslutte på hjemmebane for meg selv og, fortsatte treneren som er ferdig i klubben etter sesongen.