• Endelig er OBOS-ligaen i gang! Se Åsane - Fredrikstad lørdag klokken 18:00 på discovery+ - sikre deg tilgang her!
FREDRIKSTAD (Eurosport.no):
– Jeg ble stoppet av noen supportere på brua på vei til trening i stad, så det er helt tydelig at det koker i byen nå. Fredrikstad er en sovende kjempe, så nå får vi bare levere på banen, så blir supporterne fornøyde.
OBOS-ligaen
Signerte for Lillestrøm i vinter – nå er han klar for Kongsvinger
12/08/2022 KLOKKEN 12:02
Det sier en spent og smilende Olav Øby til Discovery like etter hovedtrener Bjørn Johansen har avsluttet fredagens økt – den siste økta før de rødhvite setter seg på flyet i til Bergen. 26-åringen legger ikke skjul på at lørdagens kamp mot Åsane er noe spillerne, klubben og byen har sett fram til veldig lenge.
– Det dirrer. Vi er veldig, veldig spent. Endelig er Fredrikstad tilbake i toppfotballen, fortsetter han.
Se hele intervjuet med Olav Øby her. Saken fortsetter under videoen.

Sarpingen kjenner FFK-trøkket: – Ble stoppet av noen supportere på brua i dag

– Fredrikstad er en fotballby

Joacim Heier er daglig leder – og sportslig leder – i klubben som går under kallenavnet «Aristokratene». For han er det ingen tvil om at Fredrikstad er en klubb som hører hjemme i norsk toppfotball.
– Vi har savnet å spille på dette nivået, så nå må vi bevise at vi har noe her å gjøre. For folk rundt klubben betyr dette veldig mye. Fredrikstad er en fotballby. Vi har tradisjoner som skal følges opp, og da er ikke en by som Fredrikstad fornøyd på nivå tre – eller nivå to for den saks skyld. Sånn må det alltid være, sier han til Discovery på en solfylt Fredrikstad stadion.
De røde og hvite fra Plankebyen har til de grader vist seg fram i oppkjøringen, og publikum har allerede fått en indikasjon på hva de kan vente av Fredrikstad i 2021.
4-1 over Mjøndalen, 6-1 over Strømsgodset og 4-2 over Grorud er fasit i de tre siste treningskampene denne våren.
Med de solide treningskampene tatt i betraktning, er det flere som har tippet de nyopprykkede fra Fredrikstad godt oppe på tabellen. Det at folk har troa på FFK-suksess i 2021, synes Heier er gledelig.
– Jeg har registrert at det er mange som har troa på oss i år. Det er flere som er objektive og som følger OBOS-ligaen tett som har tippet oss høyt, og det er veldig stas.
– Treningskampene har nok mye å si der. Vi tror på det vi driver med her, men vi bryr oss ikke veldig mye om hvor på tabellen folk tipper oss. Men det er selvfølgelig hyggelig å registrere at folk har troa på oss, fortsetter han.
(Saken fortsetter under videoen).

FFK-treneren «dagen før dagen»: – Skal nyte tilværelsen i OBOS-ligaen

Skal nyte tilværelsen

Det nærmer seg 13 år siden Fredrikstad tok sølv i Eliteserien, og til tross for at klubben bebrilsk har kjempet med nebb og klør for å komme seg tilbake til toppen av norsk fotball, har det stort sett gått en vei for gjengen fra Plankebyen.
Nedover.
Nå er grafen snudd, og Fredrikstad er tilbake i norsk toppfotball.
– Jeg må innrømme at jeg er veldig spent. Det er definitivt gøy å være tilbake, understreker hovedtrener Bjørn «Bummen» Johansen til Discovery.
– Vi har slitt med å komme oss gjennom nåløyet, men fjoråret var solid, så nå skal vi nyte tilværelsen i OBOS-ligaen, legger han til.
I Indre bane OBOS-ligaen spesial uttrykte Discoverys fotballeksperter Petter Bø Tosterud og Joacim Jonsson stor begeistring da FFK var under lupen i podcasten. OBOS-kjennerne tror FFK for alvor kan bite fra seg i ligaen, og peker spesielt på bredden i troppen som lagets store styrke.
Se episoden her. Saken fortsetter under videoen.

Indre Bane Spesial: OBOS-ligaen episode 1

– Er bredden noe dere har jobbet målrettet med det siste halvåret?
– Det jobber man med hele tiden, men ingen tvil om at det er noe vi har fokusert ekstra på. Vi vet at OBOS-ligaen er en tight liga, så med en stor bredde i troppen blir vi mindre sårbare for skader og karantener. På den måten har vi også mulighet til å holde en stabilitet over tid. Det har vi vært bevisst på når vi har bygget denne troppen, og bredden er en av styrkene våre i år, svarer FFKs hovedtrener.
  • Lørdag ruller endelig OBOS-ligaen i gang igjen, og hele åtte kamper står på menyen. Se OBOS-galskapen på discovery+ - sikre deg tilgang her!
OBOS-ligaen
Eliteserie-spiller klar for Grorud
11/08/2022 KLOKKEN 13:59
OBOS-ligaen
Henter nordmann fra Feyenoord
09/08/2022 KLOKKEN 17:39