Fredrikstad-Aalesund 2-2
Fredrikstad og Aalesund leverte en heseblesende andreomgang i OBOS-toppkampen som hadde flere vendinger.
OBOS-ligaen
Lillebo forklarer feiringen: – Biting holder vi oss for god til
04/12/2021 PÅ 17:27
Aalesund lå an til å kunne feire en retur til Eliteserien etter å ha tatt ledelsen, men to magiske minutter sendte heller Fredrikstad tilbake i opprykkskampen. Så dukket Quint Jansen opp på overtid og sørget for nok en vri i toppstriden.
Med 2-2 i Fredrikstad ligger Aalesund meget godt an med tanke på opprykk. De oransje har nå fire poeng ned til Jerv og seks poeng ned til Fredrikstad med to runder igjen av OBOS-ligaen.
– Lars Arne Nilsen hopper av glede på sidelinjen etter 2-2. Det sier alt om hva det betyr, meldte Joacim Jonsson i Discovery-studio.
– Det var vanvittig deilig. Det var et viktig mål for oss. Fredrikstad kunne fått heng, så uavgjort var som en liten seier i dag. Vi ledet 1-0 og burde nok håndtert det bedre. Men den gjengen her taper sjeldent. De kom tilbake og fikk et mål, da ble det vanskelig å sitte i ro, sa Lars Arne Nilsen etter å ha feiret 2-2-målet, og oppfordret Aafk-supporterne til å fylle stadion i hjemmekampen mot Ull/Kisa, hvor de kan sikre opprykk.
Sjekk Drages praktscoring:

Tar seg til hodet i studio: – Årets mål?!

Kunne sikret opprykket

Lars Arne Nilsens Aalesund visste godt før kampen at de i praksis sikre opprykket til Eliteserien lørdag kveld. Da måtte de slå Fredrikstad, samtidig som Jerv tapte mot Bryne.
– Hvis det skjer er det ikke sikkert vi drar rett på hotellrommet i kveld, sa Nilsen om scenarioet før kampen.
Men FFK ville det annerledes foran over 6257 tilskuere på Fredrikstad Stadion. Fredrikstad-publikummet mobiliserte i dag, 6. november, datoen de ble sendt ned fra Eliteserien av Sarpsborg i sin tid. Og periodevis var Fredrikstad veldig gode på eget kunstgress. Men de fikk ikke ballen i mål før pause, tross noen brukbare muligheter.
Les også: Klar for historisk rittkveld
Og etter pause var Sigurd Haugen frampå for Aalesund og sendte de oransje mot opprykk. Gjestenes toppscorer var våken i feltet og satte en løs ball i nettet fra kort hold.
På det tidspunktet hadde Aalesund seks poeng og 18 plussmål ned til Jerv med to kamper igjen.
Men hjemmelaget ga ikke opp, og to magiske minutter sendte FFK tilbake i kampen om opprykket. Juvelen Ismaheel var på farten etter 69 minutter og pirket inn utligningen, før innbytter Thomas Drage leverte et praktstykke av en scoring da han banket ballen så langt opp i krysset som det er mulig å gjøre.
Det gikk mot Fredrikstad-jubel, men på overtid steg Aalesund-stopper Jansen til værs på et hjørnespark og stanget inn 2-2.
Sett denne?

Tar til tårene av HamKam-profilens sterke historie

OBOS-ligaen
Snudde det i andre kamp – Blink feiret med gebiss
04/12/2021 PÅ 16:55
OBOS-ligaen
Sendte sylfrekt stikk – feiret med gebiss
04/12/2021 PÅ 16:52