Med 17 minutter igjen av fredagens kamp mellom Sogndal og Aalesund kom Sivert Mannsverk inn til sine første minutter med fotball i 2021. Ikke siden det bitre tapet i opprykksfinalen mot Mjøndalen 28. desember hadde 19-åringen vært på banen. En av de mest omtalte og ettertraktede tenåringen i norsk fotball, som også ble kåret til årets spiller i OBOS-ligaen.
Nå forteller Mannsverk at han i hele 2020 spilte med et avrevet leddbånd i ankelen, som til slutt førte ham under kniven i slutten av april.
OBOS-ligaen
Ble hentet i mai – nå er han ferdig i klubben
22/07/2021 PÅ 08:55
– Jeg spilte på 90-95% i hele 2020 på grunn av ankelen. Den måtte teipes, og utover våren i år kom det så mange andre vondter som til slutt førte til at vi besluttet å operere, forteller Mannsverk til Discovery like etter at midtbanespilleren har sett kretsmesterskapet for juniorer i Sogn og Fjordane. En kamp han selv var ung nok til å spille.
19-åringen fra Øvre Årdal fikk også en skade i 2018, som blant annet gjorde at han måtte melde forfall til landslagsoppdrag med G19-landslaget. Nå håper han at arbeidet han har gjort i den snart to måneder lange skadeperioden skal bære frukter i lang tid.
– Det fine med denne skaden er at vi visste at det var 6-8 uker. Det var lett å forholde seg til. Jeg har brukt den tiden til å jobbe med fysikken, og spesielt skadeforebyggende trening, for å slippe slike skader i fremtiden, og ruste kroppen for å holde på med fotball i 15 år til, sier årdølen.

Interessen tappet energi

Etter gode prestasjoner i 2020 tok interessen av. Klubber som Wolverhampton og Ajax ble nevnt. Til slutt ble det for mykje for unggutten å forholde seg til.
– Jeg ville vite alt og være tett på det, men jeg kjente at det tappet meg for energi. Nå har jeg bestemt meg for at jeg ikke vil vite noe før det er konkret. Det blir mye interesse, og skriverier uten at det fører til noe, og det blir bare unødvendig støy, sier han.
Når 19-åringen, som nettopp har fullført videregående, er i sesong kobler han helt ut interessen, men i opptreningen har han brukt det som motivasjon.
– Det er klart det er smigrende å høre om klubber som er interessert, og i skadeperioden var det fint å tenke på. Det har jeg brukt som motivasjon. Men nå er jeg tilbake, og da kobler jeg det ut, sier Mannsverk.
I vinter kom Molde og Rosenborg på banen. Sistnevnte la inn et bud på fem millioner kroner i januar, og Hareide bekreftet at han ba styret om mer penger for å hente stortalentet. Sogndal-trener Eirik Bakke har vært klar på at det ikke er aktuelt å selge til en norsk klubb. Mannsverk er ikke like avvisende.
– Det viktigste for meg i det neste steget av karrieren er å reise til en klubb som har en god plan for meg. Der er spilletid sentralt, forteller Sogndals nummer syv.

#BringSivertHome

Men der alle ryktene og henvendelsene kan tappe krefter, kan det også være noe som gir energi. Mannsverk er svoren Wigan-supporter, og var blant annet til stedet under FA Cup-finalen i 2013, da Wigan slo Man City på Wembley. Da ryktene begynte å spre seg i supportermiljøet i Wigan om at et stort talent fra Norge var Latics-fan, da kom emneknaggen #BringSivertHome.
– Det var morsomt. Det er mange Wigan-fans som har skrevet til meg, og det viser hvor nære Wigan-familien er. Jeg synes bare det er gøy å heie på det laget, sier Mannsverk.
Så mye oppmerksomhet ble det, at Wigan Athletics nye eier Abdulrahman Al-Jasmi tok kontakt med Siverts agent.
– Han tok kontakt for å sjekke hva som var status, det var bare morsomt, sier Mannsverk som ikke tror det blir aktuelt å signere for League One-klubben med det første.
Interesse og fremtid er ikke noe han ønsker å snakke så mye om. For han har satt seg to mål for sesongen, og ingen av de handler om å bli solgt.
– Det første målet er å komme tilbake hundre prosent, og kjenne på gleden med fotball igjen. Det viktigste for meg med fotball er at jeg har det gøy. Og så er drømmen å rykke opp til Eliteserien med Sogndal.
Sogndal hadde en trøblete start på sesongen med bare to poeng på de første fire kampene. Nå har det snudd for Eirik Bakkes mannskap som har vunnet de siste to, og Mannsverk håper de kommer inn i den samme flyten som i fjor.
– Det har vært tungt å se på at laget sliter når du selv sitter på tribuna, men vi hadde en trøblete start i fjor også. Nå håper jeg at vi kommer inn i en flyt, og så gleder jeg meg til å være med å bidra på bana, avslutter talentet.
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Strømmen-Fredrikstad
21/07/2021 PÅ 20:48
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: KFUM - Åsane
21/07/2021 PÅ 20:48