Sogndal er blitt enig med League One-klubben Bolton Wanderers om en låneavtale på kantspilleren Ronan Darcy. Det bekrefter Eirik Bakke overfor Sogn Avis.
– Han er en litt annen kantspiller enn de vi har. En litt Jack Grealish-type med x-faktor. Han trengte å komme seg bort, og passer inn i vår profil. Vi håper det skal ordne seg, sier Bakke til avisen.
Darcy skal visstnok ha vært på plass i Norge før helg, men kom ikke inn i landet på grunn av problemer med arbeidstillatelsen da England ikke lenger er en del av EU.
OBOS-ligaen
KFUM-spiller hentes inn i U21-troppen: – Det er utrolig stort
I GÅR KLOKKEN 14:55
Bakke håper likevel det ordner seg slik at Darcy er klar for spill etter landslagspausen.
20-åringen debuterte for Bolton på tampen av 2018/19-sesongen med et innhopp i Championship. Siden den gang har kantspilleren spilt 28 kamper for Bolton. Forrige sesong fikk 20-åringen åtte innhopp i League Two. For to sesonger siden startet han 14 kamper i League One og fikk fire innhopp.
Bakke, som selv hadde en lang karriere i England for Leeds United og Aston Villa vil gjerne hente flere spillere fra England.
– Det er et marked der, så det kan bli aktuelt å hente flere spillere derfra, sier Bakke videre.
I sommer har Sogndal solgt både Sivert Mannsverk til Molde og Kristoffer Valsvik til divisjonskollega Start. Nå har de sikret seg en ny midtbanespiller.
Noah Solskjær har nå signert for en permanent overgang fra KBK, melder samme avis. 21-åringen, som er sønn av Ole Gunnar Solskjær, har vært på utlån til Sogndal fra KBK denne sesongen, men nå blir overgangen gjort permanent. Klubben har også att Maurice Mbaye på lån fra klubben på nordmøre. Han avslutter nå sitt låneopphold i Sogndal da førstekeeper Renze Fij er tilbake fra skade.
OBOS-ligaen
Varsler intern evaluering: – Samarbeidet har ikke fungert optimalt
24/09/2022 KLOKKEN 16:50
OBOS-ligaen
Jakter flere rekorder: – Får prøve å lage historie
20/09/2022 KLOKKEN 14:59