Mandag kveld kunne klubben bekrefte at Pálsson fikk hjertestans.
– Midtbanespiller Emil Pálsson fikk hjertestans i det 12. spilleminuttet. Pálsson ble vellykket gjenopplivet, og deretter flydd til Haukeland sykehus for videre utredning og behandling, skrev klubben rett før klokken 20.
Mandagens OBOS-ligakamp ble stoppet og spillerne ble sendt i garderoben tidlig i første omgang. Tilskuerne ble også bedt om å trekke inn.
OBOS-ligaen
Overtok lån med opsjon i høst – nå gjør klubben overgangen permanent
30/11/2022 KLOKKEN 12:58
Pálsson mottok da livreddende hjelp ute på banen.
Sogn Avis kunne melde om at luftambulanse ble tilkalt.

Bevisst

Klokken 18.40 meddelte VG at Pálsson var ved bevissthet i det han ble sendt i ambulansehelikopteret.
– Status er at han var bevisst på vei inn i ambulansetransporten. Han blir antageligvis fraktet til Haukeland sykehus, sier kampdelegat Hans Lokøy til avisen.
Klubben kom etter hvert med en pressemelding der de uttaler at kampen ikke fullføres mandag, og at de vil ta dialogen med NFF om hva som skjer videre.
Sogndals kontaktperson, Geir Inge Heggestad, forteller også at de vil komme med en ny pressemelding når de har mer oversikt over situasjonen.

Avventet info fra kamplegen

– Vi avventer mer informasjon fra kamplegen som var tett på situasjonen, og vil deretter komme med mer info om status på spiller senere i kveld, sier Heggestad.
Han var selv på plass på kampen og opplevde at situasjonen ble håndtert på en ryddig måte.
– Vi har en prosedyre på dette med Røde Kors og ambulansepersonell. Slik jeg så det ble situasjonen forbilledlig håndtert, ryddig og profesjonelt. Men det må vi også ta en vurdering på i etterkant. Men vi var borti en situasjon som dette med Carl-Erik Torp for ti år siden, og det var rutinerte folk som var med i dag også, sier Heggestad.
Torp selv var ute på Twitter med en støtteerklæring til Pálsson:
– Tankene går i kveld til Emil Pálsson. Fotballfamilien er med deg, skriver Torp.
OBOS-ligaen
Klubbhelten bekrefter FFK-dialog: – Eneste klubben for meg i Norge
28/11/2022 KLOKKEN 15:03
OBOS-ligaen
Hansen klar for ny trenerjobb: – «Gærneste» i norsk fotball
24/11/2022 KLOKKEN 11:23