Populære sporter
All sport
Vis alt

Sogndal intensiverer jakten på Flo – bekrefter også ny sportssjef

Helene Fineide

Publisert 30/09/2021 klokken 19:30 GMT+2

Sogndal Fotball bekrefter nå at de skal i samtaler med Tore André Flo om den ledige trenerjobben etter sesongen. Samtidig er det klart at Terje Skjeldestad rykker opp fra utviklingssjef til sportssjef fra og med 2022.

Tore André Flo

Foto: NTB

Det skriver Sogn Avis torsdag.
– Tidsaspektet er at vi skal prate med Tore Andrè i nærmeste fremtid. Vi må finne ut om det er grunnlag for å diskutere trenerjobben, og vil ta et møte over telefon eller teams, sier styreleder Jan Rune Årøy til Sogn Avis.
Helt siden det ble klart at nåværende Sogndal-trener, Eirik Bakke, ikke fortsetter etter sesongen, så har Flo blitt koblet til den ledige trenerjobben.
Den tidligere spisslegenden jobber i dag for den engelske storklubben Chelsea, i tillegg til at han er en del av trenerteamet på U21-landslaget.
Flo skal derimot ikke være fremmed for en retur til gamleklubben, og til Discovery tidligere denne uken uttalte nemlig Flo at han var åpen for en prat om Sogndal tok kontakt.
– Først av alt så har jeg en veldig god jobb, og er ikke på utikk etter en ny. Samtidig ville jeg tatt en prat med Sogndal om de spør meg. Vi har jo planer om å flytte hjem en gang, så det er jo en flott jobb sånn sett, fortalte Flo da.
Nå kan det se ut til at partene kan nærme seg en mer konkret dialog.

Ny sportssjef

I tillegg til Flo og den ledige trenerjobben, så rører det seg også i andre ledd hos Sogndal.
Til Sogn Avis bekrefter nemlig styreleder Årøy, at Terje Skjeldestad, som for tiden også er en del av trenerapparatet til U21-landslaget, blir å se i en ny rolle fra 2022. Da tar utviklingsjefen steget opp og blir sportssjef.
– Det stemmer. Terje er god på planer, struktur, og har erfaring og gode kontakter inn mot kompetansemiljøet i forbundet (NFF). Vi ønsker å ha en rød tråd i sportsavdelingen fra topp til bunn, og skal strukturere dette opp. Vi vil at alt på sport skal være gjennomsyret, sier Årøy til avisen.
På tirsdagens landslagsuttak spøkte U21-landslagssjef, Leif Gunnar Smerud, at Skjeldestad nærmet seg hovedtrenerrollen i Sogndal. Nå er han derimot klar som sportssjef i klubben.
Se intervjuet med Smerud her:
picture

Smerud om Flo: – Kan være at Sogndal kjører jobbintervju live på samling

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame