Snudde hver sin livsviktige kamp i topp og bunn

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 29/10/2021 klokken 17:56 GMT+2

To kamper tjuvstartet den 26. runden i OBOS-ligaen. Der sikret Grorud og Aalesund hver sin trepoenger etter å ha ligget under mot henholdsvis Bryne og KFUM.

Oscar Aga, Simen Bolkan Nordli

Se OBOS-ligaen på discovery+.
Grorud - Bryne 4-2

KFUM - Aalesund 2-4
Grorud og AaFK kjemper i hver sin ende av tabellen, men fredagens kamper var omtrent like viktig for begge lag. Oslo-klubben har på sin side kjempet med ryggen mot veggen hele sesongen, men har skaffet seg selv en livslinje etter flere gode resultater den siste tiden.
Gultrøyene fra Oslo stod riktignok med to strake tap, men hadde tre seire på rad før dette. Fredag ettermiddag var Johan Gjønnes Nilsens menn tilbake på vinnersporet.
Hjemme i Groruddalen fikk Oslo-klubben en tøff start på kampen. Bortelaget Bryne ledet 2-0 etter de første 45, men takket være et 19 år gammelt stjerneskudd og ligaens suverene toppscorer, snudde Grorud kampen til seier på mesterligvis. Etter to scoringer av Oscar Aga og to mål av Bjørn Martin Kristensen, endte det til slutt 4-2 til hjemmelaget.
13 magiske minutter etter at Bjørn Martin Kristensen kom inn kan være helt avgjørende i kampen om fornyet OBOS-spill neste sesong. 19 åringen kom inn i det 72. minutt, utlignet til 2-2 i det 75., Oscar Aga sendte hjemmelaget i føringen i det 77., og spikeren i kisten satt Kristensen med en heading som trolig gikk via Kristoffer Hay i det 85.
Før resten av bunnlagene har spilt, ligger Grorud på trygg grunn med en 13. plass. Oslo-klubben har 27 poeng, men både Ull/Kisa og Stjørdals-Blink kan passere Grorud med seier senere i kveld.

AaFK opp på direkte opprykk

Aalesund gjorde nøyaktig det samme som Grorud. De fikk riktignok en bedre start på kampen. Kristoffer Ødemarksbakken sendte Tangotrøyene i føringen borte mot KFUM, men Oslo-klubben svarte med to scoringer før pause. Etter hvilen viste derimot AaFK hvorfor de kjemper i toppen av OBOS-ligaen.
Scoringer Sigurd Haugen, Simen Bolkan Nordli og Torbjørn Kallevåg i andreomgang gjorde at Aalesund sikret seg tre nye poeng med det komfortable sluttresultatet 2-4 på Ekeberg.
Aalesund klatrer med det forbi Jerv, som har en tøff bortekamp mot Stjørdals-Blink senere i kveld. Fredrikstad vil med seier gå á poeng med AaFK. HamKam har fem poeng ned til sunnmøringene før de møter Ull/Kisa på Jessheim klokken 20:00.