Snudde ellevill duell med ti mann: – Denne kampen har alt!

Oppdatert 22/06/2021 klokken 19:59 GMT+2

Det ble en meget innholdsrik kamp på Jessheim mellom trenerløse Ull/Kisa og tabelltopp-jagende Fredrikstad.

Henrik Kristiansen

Ull/KIsa-Fredrikstad 3-2
Fem mål, straffespark, rødt kort og omdiskuterte situasjoner sørget for en heseblesende affære i OBOS-ligaen tirsdag.
Med sin andre strake seier tok Ull/Kisa et byks oppover på tabellen, mens Fredrikstad etter en kanonstart gikk på sitt andre strake tap.

Hektisk fra start

Det tok bare ti minutter før kveldens første omdiskuterte situasjon kom på Jessheim Stadion. Fredrikstad vant ballen i motstanderens boks og kom til en kjempesjanse, men FFK-spillerne skjønte lite da dommeren blåste frispark til Ull/Kisa. Så gikk det i ett. Riki Alba sendte gjestene i ledelsen, Morten Sundli ble utvist for Ull/Kisa og hjemmelaget utlignet på straffe med ti mann. Som avslutning på en kaotisk omgang banket Henrik Kristiansen ballen i mål etter et vidunderlig angrep.
Da Ull/Kisa fullbyrdet snuoperasjonen med ti mann tok det av i OBOS-studio.
– Se på dette da! Må det noe ekstra til for å tenne dette laget? Må de ha rødt kort? Må de ha 100.000 i banken? Hva blir det neste? Her må Aalbu være kreativ, meldte Joacim Jonsson.
– Har du sett for en scoring, for en fotball og for en omgang. Denne kampen har alt!

– Merkelig

På vei inn til pause sa Ull/Kisas målscorer Henrik Kristiansen følgende:
– Jeg håper det var gøy å se på.. Jeg synes vi er gode hele omgangen egentlig, men vi misbruker sjanser. Så løsner det når vi blir ti mann. Det er litt merkelig. Men vi må bare fortsette nå. Vi kan ikke forvare oss i 45 minutter med 10 mann.
– Det ser jo ut som vi tror vi har vunnet kampen på 1-0, sa en skuffet Riki Alba, som sendte FFK i ledelsen alene med keeper tidlig i omgangen.
Se den omdiskuterte utvisningen: (Saken fortsetter under videoen)

Direkte rødt kort på Jessheim: – Er det filming så mister jeg hodet

Vill avslutning

I den andre omgangen var det gjestene som førte kampen. FFK kom til flere muligheter og presset Ull/Kisa dypt, men slet med å få hull på byllen.
Fem minutter før full tid fikk Sondre Sørløkk muligheten til å punktere kampen. Men alene med keeper trillet han ballen utenfor. Dermed ble det spenning helt inn. Og helt på tampen ble det fullstendig action igjen.
Ull/Kisa ropte på frispark da Stian Ringstad ble revet ned i fletet. Det brydde FKK seg lite om da tidligere Ull/Kisa-spiller Nicolay Solberg headet inn utligningen. Og da FFK jaktet ny scoring var det Ull/Kisa som kontret. Ole Sebastian Sundgot satte fart og banket 3-2 i nettet til ellevill jubel på Jessheim.

Slik endte OBOS-runden:

Jerv-Strømmen 1-1 (Fandi 45', Jahr 50')
Ranheim-Raufoss 4-2 (Eggen Rismark 2', Melkersen 12', Ndiaye 17', Karlsen 75')
Ull/Kisa-Fredrikstad 3-2 (Alba 16', Sørløkk 42', Kristiansen 43', Solberg 89', Sundgot 90')
Åsane-Sandnes Ulf 2-2 (Lassen 25', Bringaker 27', Bringaker 40', Nugard 58')
Aalesund-Stjørdals-Blink 5-1 (Haugen 2', Kallevåg 13', Segberg 30', Fällmann 34', Jansen 52' (Selvmål), Ødemarksbakken 57')
Bryne-KFUM 1-1 (Hay 24', Sanyang 76')
Grorud-Start 1-4 (Ramsland 13', Buch 51', Tønnesen 71', Schulze 74', Aga 86')