Snudde det i andre kamp – Blink feiret med gebiss

Oppdatert 04/12/2021 klokken 18:43 GMT+1

Den første kampen mellom Hødd og Stjørdals-Blink endte med hjemmeseier etter to og en halv times spill - men i returoppgjøret levnet ikke Stjørdals-Blink sunnmøringene en sjanse.

Sendte sylfrekt stikk – feiret med gebiss

Stjørdals-Blink - Hødd 3-0 (5-3)
Med et 3-2 tap i sekken fra kampen på Høddvoll var premissene enkle for Tom Dent og hans mannskap. Bare seier var godt nok for å sikre seg nok et år i OBOS-ligaen, og de rødkledde gikk ut i hundre.
På kampens første hjørnespark slo Kjetil Holand Tøsse inn på Robin Bjørnholm-Jatta som dukket opp på bakre stolpe og sendte Blink et stort skritt nærmere fornyet kontrakt i OBOS-ligaen.
Men de ga seg ikke der. Hødd fikk frispark inne på Blinks halvdel. Rise slo inn, men Blink slo kontra. Lasse Brandsdal ble spilt fri ute til høyre. Han avsluttet, men Arnold Origi reddet. På returen dukket Mats Lillebo opp og doblet ledelsen til vertene.
Bare ti minutter spilt, men plutselig ble Kevin Knappen og Hødds vei til OBOS-ligaen veldig mye lengre.
Fem minutter senere prøvde derimot gjestene å gjøre veien kortere. Saunes fikk avsluttet kontant forbi Sandberg, men skuddet sneiet stolpen på vei ut.
Midtveis i den første omgangen var Oskar Løken fri i feltet. Spissen gikk i bakken - og hele Hødd-bataljonen ropte etter straffe, men for døve ører.
Se situasjonen her:

Her roper Hødd på straffe

Feiret med gebiss

Kampen bølget frem og tilbake etter pause, men et kvarter før slutt kom spikeren i kista. Mats Lillebo ble spilt i bakrom ute til høyre. Trønderen ble presset til å avslutte fra spiss vinkel, men det stoppet ikke Lillebo som prikket avslutningen via lengste stolpe og i nettmaskene bak en utspilt sisteskanse.
Og Lillebo fortsatte showet etter avslutningen med å dra frem et gebiss og feire med en tydelig henvisning til da lagkompis Joachim Olufsen mente han ble bitt av Hødd-keeper Origi ved forrige møte.
Begge lag kom til sine farligheter på tampen av kampen, men uten å skape det helt store - og det betyr at Stjørdals-Blink spiller i OBOS-ligaen også neste sesong, mens Hødd må nøye seg med nok en sesong i PostNord.

– Lagarbeid

Etter at plassen var sikret, ble det først feiret med vanndynking av trenerteamet, som varsler at vann fort byttes ut med noe annet senere i det som ble en minneverdig lørdag i Stjørdal.
– Det er et lagarbeid, er hovedtrener Tom Dents forklaring på hvordan trønderne beholdt plassen.
Fornyet kontrakt i OBOS-ligaen er ekstremt viktig for klubben, ifølge Dent. Nå håper han at klubben kan ta ytterligere steg før klubbens tredje strake sesong på nest øverste nivå.
– Jeg synes klubben tar innpå og tar nye steg. Hver gang vi er her blir vi bedre og får mer erfaring. I år måtte vi finne veien. Jeg har gjort ti tusen feil før vi kom til dette punktet, så neste år skal jeg gjøre færre feil og vi skal utvikle oss som et lag, fortsetter Blink-treneren.

Lillebo forklarer feiringen: – Biting holder vi oss for god til