Skeid - Stabæk 2-3 (1-1)
På Nordre Åsen møttes to lag som ikke var å finne i fjorårets OBOS-liga til sesongstart. Stabæk rykket ned fra Eliteserien i fjor, og har vært klare på gjennom vinteren at de skal rykke opp på første forsøk.
OBOS-ligaen
Samlet spillergruppe sier nei til minstelønn
29/06/2022 PÅ 12:02
Hjemmelaget Skeid rykket på sin side opp fra PostNord-ligaen, og skulle tidlig vise seg å bli en hard nøtt å knekke for Eirik Kjønø sitt mannskap.
Etter en svak åpningstime for opprykksfavoritten, skulle «de blaa» våkne til liv med to raske scoringer, som sendte bortelaget i føringen med 3-1. Skeid skulle få en redusering, men til tross for et stort trykk fra hjemmelaget på tampen, klarte Stabæk å ri av stormen og sikret seg tre poeng i serieåpningen.
– Det er OBOS-ligaen. Når du ikke får drept kampene, så er det tut og kjør, og det blir bra kok på slutten der. Det er litt som forventet i første runde, oppsummerer kaptein Simen Wangberg til Discovery etter kampslutt.
Stopperkjempen understeker at det viktigste var å få med seg tre poeng i sesongpremieren, og mener selv at begge straffene Bærum-klubben fikk tildelt var riktig idømt.
– De er soleklare i mine øyne. Nå stod jeg litt bakpå der, men de er ganske klare ifølge mine øyne.

Sjokkerte bortelaget

Stabæk startet friskt og kom seg tidlig til et par gode sjanser, men klarte ikke å overliste Skeid sin sisteskanse i åpningsminuttene. Der både Oliver Edvardsen og Fredrik Krogstad misbrukte sine muligheter, ble den høye Stabæk-linjen straffet knallhardt. Johnny Per Buduson kom seg fri i bakrommet. Alene med Marcus Sandberg var spissen iskald, og sendte hjemmelaget i føringen etter kun fire minutter,
Ti minutter senere var Skeid nære ved å doble ledelsen. Kaptein Fredrik Tobias Berglie stanget ballen i metallet etter en Skeid-dødball, men marginene var ikke på hjemmelagets side.
I stedet skulle Stabæk spille seg inn igjen i kampen.
Kornelius Normann Hansen fikk en kjempesjanse til å utligne etter 20 minutter, men 20-åringens avslutning skled av foten fra kloss hold og snek seg utenfor stolpen til Lars Kvarekvål i Skeid-buret.
Kun to minutter senere kom Oliver Edvardsen seg fri inne i feltet. Skeids nysignering Sulayman Bojang kom på etterskudd og rev ned den hurtige angrepsspilleren.
Herman Geelmuyden fikk ansvaret fra ellevemetersmerket. 20-åringen overlistet Kvarekvål, selv om Skeids sisteskanse gikk riktig vei.
Lagene gikk til pause med 1-1.
Artikkelen fortsetter under videoen.

Gauseth oppsummerer: Strømbrudd, krampetrøbbel og kjempetabbe

Målbonanza etter hvilen

Stabæk slet med å spille seg til de store i starten av den andre omgang. I stedet var det hjemmelaget som skulle komme til omgangens første mulighet etter 52 minutter. Nok en gang var Buduson farlig frempå. En Skeid-corner ble stusset videre bak i feltet. På bakre stolpe ventet den høyreiste spissen, men han klarte ikke å presse avslutningen fra fem meter under tverrliggeren.
Etter en god Skeid-periode fant bortelaget veien til nettmaskene litt ut av ingenting etter 65 minutter.
Spissparet til Stabæk kombinerte seg til kampens tredje scoring. En nydelig flikk av Oliver Edvardsen fant Kornelius Normann Hansen i bakrom. Angriperen dro seg fint inn i banen og avsluttet kontant i det lengste hjørnet.
Scoringen satte fart på bortelaget, som jaktet flere nettkjenninger etter deres andre for dagen.
Kun fire minutter etter at Stabæk hadde tatt ledelsen for første gang i kampen, skulle gjestene nok en gang få muligheten fra straffemerket. Nysigneringen Curtis Edwards slo en perfekt ball i bakrom mot Normann Hansen. Angriperen gikk i bakken etter en duell med Skeid-kaptein Bergli, som på sin side viste sin misnøye med dommerens avgjørelse.
Uansett hadde dommeren pekt på straffemerket, og Herman Geelmuyden satte sin andre for dagen. Også på denne straffen var keeper Lars Kvarekvål nær ved å redde, men likevel snek forsøket seg inn mellom stolpene.
Skeid klarte likevel å skape ny spenning i kampen, riktignok med litt hjelp fra en Stabæk-spiller. Hjemmelaget presset fram et hjørnespark. Fredrik Krogstad var uheldig i det han forsøkte å klarere ballen. I stedet stusset nysigneringen fra Lillestrøm ballen i eget mål.
Til tross for en 2-3-utligning med ti minutter igjen å spille, klarte aldri hjemmelaget å skaffe balanse i regnskapet. Innbytter Gabriel Andersen var nærmest ved å utligne for Skeid, men en god redning av Marcus Sandberg gjorde at alle poengene ble med tilbake til Bærum.

Slik gikk de øvrige kampene i OBOS-ligaen

Sandnes Ulf - Bryne 2-1
Ranheim - Brann 0-4
KFUM - Grorud 2-2
Mjøndalen - Kongsvinger 1-0
Åsane - Start 1-5
Sogndal - Raufoss 2-0
Fredrikstad - Stjørdals-Blink 2-2
Sett denne?

Gamst-varsel før OBOS-starten: – Får se om nettmaskene holder

OBOS-ligaen
Kommunen «berger» klubben, men faren er ikke over: – Skal jobbe iherdig
28/06/2022 PÅ 15:33
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Brann stormer videre
27/06/2022 PÅ 18:46