• Se alt av OBOS-ligaen på
Start - Grorud 3-0 (2-0)
Start har så langt vært OBOS-ligaens svakeste hjemmelag, og med tap mot Grorud ville Sindre Tjelmelands mannskap for alvor havne i nedrykksstriden, da tok de lokale guttene tak.
OBOS-ligaen
Årets mål: Bjørn Martin Kristensen
5 TIMER SIDEN
Det så ikke ut som det var ett av de store formlagene som var på besøk da Grorud-forsvaret skulle ta i mot en lang ball. I stedet for å klarere unna, forærte Oslo-laget ballen til Martin Ramsland. Marnadølen løftet blikket og trillet ut til kompis Eirik Schulze som sendte Start opp i ledelsen halvveis ut i den første omgangen.
Like etterpå var Mathias Belli Moldskred nære ved å doble ledelsen. Kantspilleren kom, noe overraskende, til et skudd fra venstresiden i 16-meteren, men ballen gikk like utenfor det borterste hjørnet.
I stedet var det de gulkleddes poengkonge Eman Markovic som måtte til pers. Lyngdølen dro seg inn fra venstre og fyrte løst fra skrått hold. Avslutningen gikk utagbart bort i lengste kryss - en nydelig scoring.
Vertene fortsatte å presse på, uten hell frem til dommer blåste for halvtid.
I den andre omgangen fortsatte Start-dominansen. Grorud stod med tre seire på rad før kveldens oppgjør, men virket ribbet for selvtillit, og da ville nok en sørlending notere seg i målprotokollen.
Start etablerte seg inne på Groruds halvdel. Ramsland vendte opp med ballen på tredve meter, og spilte videre ut til kristiansanderen Peter Reinhardsen. Høyrebacken tok den med seg på førstetouchet før han ladet kanonen og sendte lærkula helt bort i borterste hjørne, nok en gang utagbart for Viken. 3-0 og game set match på Sparebanken Sør Arena.
Seieren førte Start opp på niendeplass i OBOS-ligaen, nå seks poeng over nedrykksstreken, og bare fire poeng bak KFUM Oslo på den nederste kvalikplassen til Eliteserien.

Tok innpå Jerv

Samtidig som HamKam spilte mot Sogndal spilte Fredrikstad mot Strømmen i gamle Østfold. Der sikret vertene tre nye poeng, noe som førte laget fra plankebyen opp i ryggen til Jerv på den viktige tredjeplassen i OBOS-ligaen. For der FFK vant, klarte ikke Jerv å få med mer enn ett poeng mot bunnlaget Ull/Kisa.

Kontroversiell straffesituasjon da Jerv snublet mot Ull/Kisa

Rafuoss meldte seg på i kampen om kvalikplassene til Eliteserien da de slo Stjørdals/Blink 5-2 på Nammo. Markus Johnsgård scoret to for vertene, og Teodor Haltvik fastsatte sluttresultatet til 5-.2 godt inne på overtiden. Raufoss ligger da bare tre poeng bak KFUM Oslo på den siste kvalikplassen.
I toppkampen på Fosshaugane kunne HamKam øke forspranget sitt på toppen av tabellen, men etter et selvmål av sisteskanse Hagen ble det bare ett poeng for hamarsingene.
Den kampen kan du lese mer om her.
OBOS-ligaen
Lillebo forklarer feiringen: – Biting holder vi oss for god til
04/12/2021 PÅ 17:27
OBOS-ligaen
Snudde det i andre kamp – Blink feiret med gebiss
04/12/2021 PÅ 16:55