– Det er svært beklagelig, og det skal ikke skje at et lag har en mann mer i noen sekunder. Vi får ta lærdom av det så det ikke skjer igjen, sier Steinar Hauge til Discovery etter kampen.
Det var etter et trippelbytte av Fredrikstad mot slutten av kampen at tabben skjedde. Bortelaget presterte å bytte inn tre spillere for to, og det opprørte Sogndal-trener Eirik Bakke.
OBOS-ligaen
Signerte for Lillestrøm i vinter – nå er han klar for Kongsvinger
12/08/2022 KLOKKEN 12:02
Se hva Sogndal-treneren hadde å si etter kampen her:

Raste etter innbyttertabbe: – Det kan ikke være slik!

Videre forklarer dommer Hauge forløpet til situasjonen som uttartet seg i kampens siste spillminutter.
– På det siste byttet så er det vel nummer 15 som skal ut og nummer 16 som skal inn. Da kan det se ut som nummer 15 er på vei ut av banen, og vi setter i gang spillet igjen, forklarer Hauge.
– Det går vel en 10-15 sekund der de spiller med en for mye. Ballen går deretter ut, og vi tar en opptelling og da er de 11 spillere igjen, fortsetter han.

Dommerens ansvar

Hauge forteller videre at det er dommerenes ansvar å sørge for at organiseringen av byttene blir foretatt rett.
– Det er vi som har ansvaret for organisering og som skal sørge for at de alltid er 11 mot 11. Jeg har dømt et par hundre kamper og dette er noe helt nytt for meg også. Vi får bare ta lærdom av det.
– Samtidig forventer vi at når skiltet kommer opp med et draktnummer, så forlater den spilleren banen også.

Usikker på protest

Foreløpig har ikke Sogndal levert inn protest på situasjonen. Til Discovery etter kampen var Eirik Bakke fortsatt usikker hva klubben skulle foreta seg.
– Vi får se hva vi gjør med dette, men det må vi ta senere, sa Bakke rett etter kampslutt.
FFK-trener Bjørn Johansen forklarer til Discovery at han ikke fikk med seg selve hendelsen, men at han etterhvert ble gjort oppmerksom på at laget spilte med en mann for mye.
Hva Sogndal muligens gjør videre hadde ikke treneren noen formening om.
– Jeg har egentlig ikke noe godt svar på hva som skjer der på slutten. Vi gjør en meget god fotballkamp, og det er det som er fokuset mitt. Om Sogndal vil gjøre noe med det, så får de det, sier Johansen.
OBOS-ligaen
Eliteserie-spiller klar for Grorud
11/08/2022 KLOKKEN 13:59
OBOS-ligaen
Henter nordmann fra Feyenoord
09/08/2022 KLOKKEN 17:39