• Se Fredrikstad - KFUM Oslo på discovery+ mandag 6. desember
Nordfjordingen Endre Kupen var hverken med Sogndal mot Ull/Kisa eller i kvalikkampen mot KFUM Oslo, som Sogndal til slutt tapte. Avtroppende trener Eirik Bakke fortalte onsdag til Discovery at spissen hadde skadet korsbåndet. Nå kommer 31-åringen fra Selje med godt nytt til sogndalsupporterne.
– Det er en stor skade på det bakre korsbåndet, så jeg er ute i fire måneder. Men fire måneder er ingenting, så det skal gå fint, sier Kupen på telefon til Discovery dagen etter at Sogndal røk ut av kvaliken til Eliteserien.
OBOS-ligaen
Bekreftet: Wormgoor vender tilbake til Norge: – Han er nok lei av meg allerede
15/01/2022 PÅ 13:28
Kupen forteller at skaden skjedde på trening. 31-åringen var sikker på at han hadde kollidert kne-mot-kne med Per-Egil Flo, men etter trening fortalte Flo at det ikke var tilfelle.
– Da han sa at vi ikke var borti hverandre, da skjønte jeg at det var noe, men heldigvis er det ikke like ille som forrige gang, sier Kupen.
For det er ikke første gang Kupen skader korsbåndet. Etter å ha imponert stort for Florø i PostNord-ligaen og OBOS-ligaen gikk spissen til Bodø/Glimt, men før han rakk å få ett eneste minutt på Aspmyra røk det fremre korsbåndet i samme kne som han nå har skadet. Det betydde et år på sidelinjen.
Denne gangen slipper den tidligere Tornado Måløy-spissen operasjon og krykkene er allerede kastet. Nå venter et hardt treningsregime.
– Det blir ikke store juleferien på meg i år, som vanlig må jeg trene gjennom hele desember, sier Kupen humoristisk fra trening i Sogndal.

Se høydepunktene: Eliteserie-håpet lever for KFUM Oslo

Adams trolig tapt

Underveis i onsdagens kamp mot KFUM Oslo kom VG med nyheten om at Akor Jerome Adams etter sigende skal være klar for Lillestrøm fra og med neste sesong. Spissen skapte overskrifter da han nærmest på egenhånd slo Rosenborg i NM for juniorer i 2018. Siden den gang har 21-åringen slitt med skader, men på tross av de problemene er han Sogndals toppscorer i 2021 med ti nettkjenninger på 27 kamper, nesten en tredel av Sogndals scoringer denne sesongen.
Adams var ikke særlig snakkesærlig etter kampen mot KFUM.
– Det er bare rykter, sa Adams til Discovery.
– Så du har ikke signert for Lillestrøm?
– Jeg hadde ikke forventet en slutt som dette. Nå får vi bare se hva som skjer, svarte nigerianeren kryptisk.
Til Sogn Avis bekreftet Eirik Bakke at Adams er ferdig i klubben.
– Jeg vet hvor han skal, men kan ikke si det nå, sa Bakke etter sin siste kamp som Sogndal-trener.

Ferdig etter sju år: – Nå blir det godt å puste litt

OBOS-ligaen
Bøttet inn mål i PostNord-ligaen – nå er han klar for OBOS-klubb
14/01/2022 PÅ 16:30
OBOS-ligaen
Full oversikt: Disse lagene åpner mot hverandre i OBOS-ligaen
14/01/2022 PÅ 10:00