Aalesund-Start 3-2
HamKam sikret i praksis den ene opprykksplassen med seier mot Raufoss på Hamar mandag. I senkampen i OBOS-ligaen gjorde også Aalesund jobben på hjemmebane, og tok et grep om den andre opprykksplassen.
OBOS-ligaen
Klubbhelten bekrefter FFK-dialog: – Eneste klubben for meg i Norge
I GÅR KLOKKEN 15:03
Aalesunds tre poeng sørger for at de nå har tre poengs luke ned til Jerv, som spilte uavgjort mot Grorud tidligere mandag.
– Fy faen, dette var deilig. Vi var så skuffet etter første omgang. Men det bor så mye i det laget her, og vi er så sultne på å gå opp. Dette var utrolig deilig. Dette ville jeg veldig. Det var mye vilje bak de målene, sa tomålsscorer Sigurd Haugen til Discovery etter seieren.

Start i føringen

Det var en jevn første omgang med brukbare muligheter til begge lag. Men det var ikke før på overtid av første omgang det tok fyr. Da satte Eman Markovic på turboen og gjorde alt på egenhånd. Han tok løpet fra egen halvdel og parkerte Aalesund-forsvaret. Alene med keeper satte han inn ledermålet.
I andre omgang hadde både Start og Aalesund store sjanser i en omgang som bølget voldsomt på ColourLine Stadion. Aafk-storscorer Sigurd Haugen dukket opp og stanget ballen i lengste hjørne etter 61 minutter. Men bare tre minutter senere var Start-frelser Martin Ramsland plutselig mutters alene foran Aafk-målet, og kunne trille inn ny ledelse for sørlendingene.

Gordon Banks?

Og bare minutter etter det igjen kunne Aafk utlignet på ny. Men Amund Wichne vartet opp med en av flere praktredninger på et skudd som tok styring.
– I alle dager! Er det Gordon Banks eller Amund Wiche, utbrøt Discovery-kommentator Amund Lutnæs.
Men selv Wichne måtte gi tapt i sjansebonansaen i Aalesund. Igjen var Sigurd Haugen framme med hodet og stanget ballen tilbake i nettet fra kort hold.
Og i det 84. minutt skulle jammen de oransje snu kampen. Etter strålende angrepsspill kunne innbytter Ødemarksbakken servere Simen Bolkan Norli 45 grader ut i feltet. Han satte inn 3-2-scoringen til vill jubel i Aalesund.
– Jeg er skuffet, men Aalesund vinner fortjent. Det forteller litt om vår prestasjon. Vi får ikke tak i ballen og får ikke satt i gang vårt spill. Kun stykkevis og delt. Men Aalesund er gode i dag, synes jeg, sa Start-trener Sindre Tjelmeland etter å ha ledet to ganger men tapt.
OBOS-ligaen
Hansen klar for ny trenerjobb: – «Gærneste» i norsk fotball
24/11/2022 KLOKKEN 11:23
OBOS-ligaen
Fikk landslagsdebuten mot franske stjerner: – Litt som å møte Brann i serien
21/11/2022 KLOKKEN 13:59