Strømmen - HamKam 0-0
Lørdag ettermiddag var det klart for topp mot bunn i OBOS-ligaen, men kampen mellom serieleder HamKam og tabelljumbo Strømmen ble jevnere enn de fleste vilel spådd på forhånd.
OBOS-ligaen
Overtok lån med opsjon i høst – nå gjør klubben overgangen permanent
30/11/2022 KLOKKEN 12:58
Gjestene fra Hamar slet med å skape de store sjansene mot hjemmelaget Strømmen i store deler av kampen. De siste ti minuttene skapte derimot bortelaget mer enn nok til å sikre tre poeng, men en ineffektiv angrepsrekke gjorde at det endte med poengdeling på Strømmen Stadion.
Strømmen har vist seg som en tøff nøtt å knekke for topplagene denne sesongen. Selv om Strømmen står med 16 poeng og ligger nest sist i OBOS-ligaen, har de grårøde tatt poeng mot Ranheim, Aalesund og Fredrikstad, samt tapt med kun ett mål mot Jerv.
HamKam topper fortsatt tabellen, men flere av lagene bak tar innpå de grønnkledde serielederne. Jerv er laget som følger nærmest, bare to poeng bak etter å ha slått Sandnes Ulf hjemme på Levermyr i dag.
– Sjansefattig og tight kamp. Vi hadde ballen mest, men i dag var det upresist og vi hadde for lite intensitet. Det var komfortabelt for Strømmen å ligge lavt, oppsummerer HamKam-trener Kjetil Rekdal etter kampslutt.
Strømmen-trener Ole Martin Nesselquist er på sin side skuffet over at de tre poengene ikke ble igjen på Strømmen Stadion.
– Det er igjen en kamp vi bør vinne. Vi har de største sjansene og vi blir snytt for én, kanskje to straffer.
–- Det at vi er bedre enn HamKam på hjemmebane må vi være fornøyd med, fortsetter Nesselquist.

Mener Strømmen ble snytt for straffe

Etter en førsteomgang uten den helt store underholdningen, skulle det bli flere situasjoner å ta tak i på Strømmen Stadion de siste 45.
Etter 51 spilte minutter oppstod det en kontroversiell straffesutasjon etter at et frispark fra høyre ble slått inn i HamKam-boksen. HamKam-keeper Nicholas Hagen bommet på ball og traff en Strømmen-spiller i hodet.
– Det er dårlig timing av Guatemalas landslagskeeper og der bør han få straffespark mot seg. Dårlig timing, dårlig vurdering, konkluderer Discoverys fotballekspert Joacim Jonsson.
I minuttene senere skapte HamKam et par farligheter med Kristian Eriksen og Jonas Enkerud, uten at Strømmen-keeper Simen Lillevik Kjellevold ble satt på altfor store prøver.
Strømmen var derimot svært nære ved å få kampens første scoring like etterpå. Etter 64 minutter fikk lånesoldaten fra Strømsgodset, Laurent Mendy, fritt skuddlege fra 16 meter, men klarte ikke å overliste Nicholas Hagen i HamKam-buret.

Trykket på mot slutten

HamKam produserte omtrent ingenting de første 80 minuttene, men mot slutten presset gjestene fra Hamar på for å sikre seg de tre poengene.
Etter 84 minutter fikk innbytter Albert Berisha en kjempemulighet. Fra sju meter fikk den svenske angriperen heade upresset mot mål, men klarte ikke å plassere ballen mellom stengene.
Sekunder senere fikk Kristian Onsrud muligheten fra 16 meter, men en kjempeblokkering fra Kristian Jahr avverget en kjempesjanse.
I det 87. spilleminutt var svenske Berisha nok en gang fri i Strømmen sin 16-meter. Et innlegg fra Kristian Eriksen fant Albert Berisha. Svensken traff ikke rent med et volleyforsøk fra elleve meter.
Samme mann skulle få sin tredje store sjanse etter innhoppet. I det første overtidsminuttet vant Jonas Enkerud en duell i feltet. Ballen falt på ny ned til den svenske angriperen, men avslutningen fra kloss hold gikk over buret til Simen Lillevik Kjellevold.
Det ble kampens siste store mulighet.
Slik gikk de øvrige kampene i runden:
Bryne - Start 4-2
Grorud - Sogndal 1-2
Jerv - Sandnes Ulf 1-0
Raufoss - KFUM Oslo 5-1
Åsane - Aalesund 1-6
Ranheim - Stjørdals-Blink starter kolkken 18:00.
OBOS-ligaen
Klubbhelten bekrefter FFK-dialog: – Eneste klubben for meg i Norge
28/11/2022 KLOKKEN 15:03
OBOS-ligaen
Hansen klar for ny trenerjobb: – «Gærneste» i norsk fotball
24/11/2022 KLOKKEN 11:23