Grorud - Fredrikstad 2-2 (1-0)
Begge lagene stod med ett poeng etter den første serierunden. Fredrikstad klarte noe skuffende kun 2-2 hjemme mot Stjørdals-Blink i serieåpningen. Grorud var på sin side på vei mot en knallsterk seier borte mot KFUM, men også der endte det 2-2 etter en utligning langt inne på overtid.
OBOS-ligaen
Samlet spillergruppe sier nei til minstelønn
29/06/2022 PÅ 12:02
I Oslo var det to lag som i utgangspunktet er forventet å kjempe i hver sin ende av tabellen. Grorud er blant mange spådd til å rykke ned etter to sesonger i OBOS-ligaen, mens Fredrikstad har pekt seg ut som den store favoritten til å ta 3. plassen bak Brann og Stabæk.
Til tross for de ulike forventningene, skulle det for andre kamp på rad ende med poengdeling og sluttresultatet 2-2 for både Grorud og Fredrikstad.

To på to for Hristov

Hjemmelaget var friske fra start av, og skulle også finne veien til nettmaskene først.
Har Grorud funnet en ny Oscar Aga? Det er nok litt for tidlig å si, men Nikolai Jakobsen Hristov scoret sitt andre mål på like mange kamper etter 23 minutter. Kaptein Preben Mankowitz fant spissen med et strøkent innlegg fra høyresiden, og Hristov stanget ballen kontrollert i det lengste hjørnet.
Etter kalddusjen skulle gjestene fra Fredrikstad våkne.
Henrik Kjelsrud Johansen var nære ved å utligne etter 28 minutter. Fredrikstad kopierte angrepet til Grorud og rullet opp på høyresiden. Olav Øby fant Fredrikstad-kapteinen på bakre stolpe, men en god redning av Simen Lillevik Kjellevold avverget scoring.
Like etter skulle spissen få en ny stor mulighet. Etter mye fram og tilbake havnet ballen igjen på bakre stolpe. Denne gangen var det stolpen som skulle hindre Kjelsrud Johansen fra å sette inn 1-1.
Spissen var ikke ferdig med å true Grorud-buret, men heller ikke på den tredje kjempesjansen skulle det bli scoring. En FFK-corner fant en umarkert Kjelsrud Johansen. Kapteinen fikk to muligheter, men på mirakuløst vis klarte Grorud å holde buret rent.
Grorud fikk også sine muligheter til å doble ledelsen, men heller ikke de gulblå klarte å finne veien til nettmaskene flere ganger før pause.

Snudde kampen – Sereba reddet uavgjort

Fredrikstad fortsatte der de slapp før pause, og trykket på mot Grorud i begynnelsen av andreomgang. Det skulle heller ikke ta mer enn fem minutter før gjestene fikk utligningen.
Noa Williams dro seg inn i banen før han fant Nicolay Solberg på kanten av 16-meteren. Solberg klinket til på førstetouchet og fikk drømmetreff. Ballen føk utagbart i nettet bak Kjellevold i Grorud-buret.
Like etter utligningen fikk Hristov en kjempemulighet til å sette sin andre for dagen, men en grusom berøring forhindret spissen alene med FFK-keeperen.
I stedet var det FFK som skulle ta ledelsen for første gang i kampen. Noah Williams vartet opp med et herlig soloraid på høyrekanten. Han fant Kjelsrud Johansen inne foran mål, som fikk en enkel oppgave med å sende bortelaget opp i føringen 2-1.
Som mot Stjørdals-Blink, skulle det vise seg at Fredrikstad ikke skulle holde 2-1-ledelsen helt inn. Med 15 minutter igjen, dukket Didrik Sereba opp i feltet. Spissen, som ble hentet fra Asker før sesongen, mottok ballen feilvendt fra 14 meter. To berøringer senere var angriperen rettvendt, og Sereba hamret ballen inn i det nærmeste hjørnet.
Begge lag fikk muligheter til å sikre seg alle tre poengene i Oslo, men verken Henrik Kjelsrud Johansen eller Bjørn Martin Kristiansen tok vare på sjansene sine i sluttminuttene.
OBOS-ligaen
Kommunen «berger» klubben, men faren er ikke over: – Skal jobbe iherdig
28/06/2022 PÅ 15:33
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Brann stormer videre
27/06/2022 PÅ 18:46