Sendte serielederen foran med en perle – så rotet Kamma-keeperen det til

Andreas Hopen

Oppdatert 20/10/2021 klokken 22:28 GMT+2

HamKam cruiser mot opprykk til Eliteserien, men en keepertabbe fra Hagen førte til to poeng tapt for Rekdals mannskap.

Praktscoring og keepertabbe da HamKam møtte Sogndal

Sogndal - HamKam 1-1 (0-1)
Sogndal inviterte til folkefest med gratis inngang på Fosshaugane da de tok i mot serieleder HamKam, og det virket som at hjemmelaget ønsket å imponere de fremmøtte.
Vertene startet oppgjøret best, og presset HamKam høyt i åpningen, men uten å skape det helt store. I stedet kjempet HamKam seg inn i kampen, og halvveis ut i omgangen kom det første skremmerskuddet. HamKam kom seg fri ute til venstre i feltet til Sogndal. Først kom gjestene til en avslutning, før Eid plukket opp returen - så valgte backen å skjerme ballen. Den mistet han, og HamKam fikk avsluttet ikke bare en, men tre ganger. Til slutt fikk Renze Fij reddet og faren var avverget.
Men sogndalsupporterne fikk knapt nok ned pulsen før HamKam var frempå på ny. Rogers fikk ballen til venstre i Sogndals 16-meter igjen. Midtstopperen slo inn, Sogndal fikk skubbet den videre, men på bakerste stod Bjørlo klar til å lade skuddbenet. Rogalendingen fikk drømmetreff og ballen dundret inn i nettmaskene bak en sjanseløs Fij.

Rotet nesten bort seieren mot Åsane

Hjørnespark direkte i mål

I den andre omgangen var det nok en gang Sogndal som gikk ut i hundre. To minutter ut i omgangen fikk Kristoffer Nessø hjørnespark, og den tidligere Raufoss-spilleren gikk ut for å ta det selv. Det var ikke så dumt, for innlegget ble slått hardt på første stolpe. Keeper Hagen var på etterskudd, og endte opp med å slå ballen i eget mål, på samme side som Ørjan Hopen skrudde ballen direkte inn fra hjørnespark mot Brann for ti år siden.
Det var Sogndal for alle pengene. Ti minutter ut i omgangen slo innbytter Endre Kupen inn fra venstre. Daniel Eid stod klar på bakerste stolpe, men skuddet gikk via stolpen og ut. Kjempesjanse for vertene.
Fem minutter før slutt var Sogndal nærme på ny. Kveldens dødballspesialist Kristoffer Nessø stilte seg opp for å ta et frispark fra 25 meter. Midtbanespilleren gikk for skudd, og hadde god retning, men gikk via muren og en halvmeter utenfor stolpen til Hagen.
Det var på dødball det skjedde for vertene. Per-Egil Flo slo et hjørnespark inn på bakerste stolpe to minutter før full tid. Nessø fikk slått inn på ny, men Hagen klarte, med nød og neppe, å slå innlegget ut. Nok en gang nære for sogndølene.
Det ble bare ett poeng til Sogndal på tross av en god sluttspurt, men etter at KFUM Oslo tapte mot Bryne tidligere på onsdag sørget det poenget for at Sogndal klatret opp på femteplass i OBOS-ligaen.

Tok innpå Jerv

Samtidig som HamKam spilte mot Sogndal spilte Fredrikstad mot Strømmen i gamle Østfold. Der sikret vertene tre nye poeng, noe som førte laget fra plankebyen opp i ryggen til Jerv på den viktige tredjeplassen i OBOS-ligaen. For der FFK vant, klarte ikke Jerv å få med mer enn ett poeng mot bunnlaget Ull/Kisa.
Rafuoss meldte seg på i kampen om kvalikplassene til Eliteserien da de slo Stjørdals/Blink 5-2 på Nammo. Markus Johnsgård scoret to for vertene, og Teodor Haltvik fastsatte sluttresultatet til 5-.2 godt inne på overtiden. Raufoss ligger da bare tre poeng bak KFUM Oslo på den siste kvalikplassen.