Populære sporter
All sport
Vis alt

Quint Jansen avgjorde toppkampen på overtid

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 21/07/2021 klokken 23:15 GMT+2

Aalesund dro til Hamar og tok ledelsen ved to anledninger, men en dobbel fra midtbanespiller Emil Sildnes så ut til å redde uavgjort for HamKam. Så dukket Quint Jansen opp på overtid.

Se høydepunktene: Aalesund beseiret HamKam på overtid

HamKam - Aalesund 2-3
Fem poeng skilte tabelleder HamKam og Aalesund før dagens kamp.
I en underholdende og sjanserik kamp, sørget to scoringer fra Simen Bolkan Nordli og en overtidscoring fra Quint Jansen for borteseier på Briskeby.
Bortelaget tok ledelsen etter 31 minutter da Simen Bolkan Nordli skjøt fra kanten av 16-meteren. Ni minutter senere svarte HamKam etter at Emil Sildnes mottok ballen i feltet etter glimrende forarbeid av formspiller Kristian Eriksen.
Historien gjentok seg like etter sidebytte. Aalesund gikk i føringen med samme mann seks minutter ut i andreomgang. Bare to minutter senere satte Sildnes dagens andre for hjemmelaget etter en corner.
Begge lag hadde store muligheter til å feste grepet om kampen i andreomgang.
Stolpen stoppet Niklas Castro fra å sende Aalesund i føringen for tredje gang i kampen, mens Niklas Rekdal blåste en kjempesjanse til å bli den store helten etter 74 minutter.
Også nederlandske Quint Jansen skulle få en kjempemulighet til å bli matchvinner. Stopperbautaen steg opp på et hjørnespark syv minutter før fulltid, men en kjemperedning av lånesoldat Julian Faye Lund, stoppet headingen.
Så fikk Jansen sin revansje på overtid. Et langt frispark ble slått inn i boksen, og nok en gang var nederlenderen sterkest i boks. Med en sterk heading, avgjorde han toppkampen på Briskeby.
Dermed blir luken mellom HamKam og Aalesund snevret inn til to poeng.

Tetter seg til i toppen

HamKam blir stående med 26 poeng på 13 kamper, men innehar fortsatt 1. plassen. Fredrikstad benyttet ikke muligheten til å ta over tabelltoppen. Laget fra «Plankebyen» spilte uavgjort borte mot Strømmen tidligere i dag.
Jerv klarte på sin side å gå à poeng med Fredrikstad etter dramatiske overtidsminutter i Ranheimsfjæra.
HamKam har nå bare ett poeng ned til Fredrikstad og Jerv. Aalesund innehar 4. plassen med 24 poeng.
Slik endte onsdagens runde i OBOS-ligaen:
KFUM-Åsane 3-1
Ranheim-Jerv 3-4
Raufoss-Sogndal 1-2
Start-Stjørdals-Blink 4-1
Strømmen-Fredrikstad 1-1
Grorud-Ull/Kisa 0-2
Bryne-Sandnes Ulf 0-1
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame