Sogndal - Stjørdals-Blink 1-1
Et Stjørdals-Blink på desperat poengjakt scoret kveldens eneste mål på Fosshaugane Campus, og sikret dermed ett poeng i bunnstriden.
OBOS-ligaen
Klubbhelten bekrefter FFK-dialog: – Eneste klubben for meg i Norge
3 MINUTTER SIDEN
– Det tar oss ett steg nærmere. Vi vet at det er veldig tett i bunnen. Hvert eneste poeng vi tar med oss føles nesten som tre. Det er ikke mange som tar poeng her, men det gjør vi i dag. Og jeg håper det gir selvtillit til gruppa og resten av klubben, for de fortjener det, sa Stjørdals-Blink-trener Tom Dent.
– Vi er ikke ferdige og har stor tro i gruppa på at vi fortjener å spille i OBOS-ligaen. Men det er opp til oss å vise det. Vi har to kamper igjen og må prøve å ta flere poeng, sa Dent.

Markering

Det ble en helt spesiell kamp på Fosshaugane Campus onsdag. Oppgjøret som forrige mandag ble stanset etter tolv minutter, da Emil Pálsson falt om på banen, startet i dag fra det 13. spilleminutt.
Etter en fin markering før kampen, der Pálsson takket helsearbeiderne som reddet livet hans, gikk oppgjøret igang med 1-0-ledelse til Sogndal.
Steffen Lie Skålevik sendte Sogndal i ledelsen forrige mandag, og på en pressekonferanse før kampen uttalte Pálsson at han husket alt fram til scoringen, men at minnet hans deretter er helt svart.
I dag var han i godt slag og fikk se lagkameratene styre de første 33 minuttene på eget kunstgress. Men uttellingen uteble, og dermed gikk lagene til pause på 1-0.
Her takker Pálsson de som reddet livet hans: (Saken fortsetter)

Tilbake i Sogndal: Her takker Pálsson de som reddet livet hans

Etter hvilen hevet Stjørdals-Blink seg, men Sogndal var fortsatt nær ved flere tilfeller. Steffen Lie Skålevik var farlig frampå etter timen, da han kunne scoret sitt andre i kampen, ni dager etter det første. Men en fantastisk redning og et offsideflagg hindret spissen.
Etter 73 minutter var det de blåkledde gjestene som fikk en gigantmulighet, men Sogndals Roseth reddet mesterlig på streken.
Men Tom Dent og Stjørdals-Blink var i akutt poengnød, og ofret mer og mer utover i kampen. Og i det 88. minutt fikk de betalt. Vegard Fiske befant seg plutselig helt oppe ved offsidelinja til Sogndal. Han timet løpet perfekt inn i feltet satte panna på et strøkent innlegg.
På overtid etablerte Sogndal et press og kom til en rekke avslutninger på rappen. Men oppofrende forsvarsspill gjorde at gjestene holdt unna og det endte 1-1.
Dermed står Sogndal på 41 poeng på femteplass i OBOS-ligaen. Ned til KFUM er det ett poeng, før Åsane følger tre poeng bak.
– Det er en dårlig kamp. Det er skuffende. Vi fikk et forvarsel da de reddet på streken. Det er skuffende på hjemmebane og mye å jobbe med. Vi skaper ikke mye, men det skal være forskjell på lagene her. Vi er langt nede akkurat nå, sa Sogndal-trener Eirik Bakke etter kampen.
– Skal vi spille slik inn i en kvalik er det ikke vits å være der. Prestasjonen må opp ti hakk, sa Bakke.
Stjørdals-Blink er tungt inne i bunnstriden, og klatret opp på kvalifiseringsplass ett poeng foran Ull/Kisa.
Sett denne?

Gåsehud-scener på Ekeberg: Sogndal-mål sekunder før Pálsson-markering

OBOS-ligaen
Hansen klar for ny trenerjobb: – «Gærneste» i norsk fotball
24/11/2022 KLOKKEN 11:23
OBOS-ligaen
Fikk landslagsdebuten mot franske stjerner: – Litt som å møte Brann i serien
21/11/2022 KLOKKEN 13:59