• Se kvalikkampen mellom Jerv og KFUM Oslo på discovery+
Fredag ble det klart at gressmatten på Levermyr ble klarert for spill - og lørdag satt KFUM Oslo seg på bussen sørvest over til Grimstad. Oslo-klubben har slått ut Sogndal og Fredrikstad på veien gjennom kvalifiseringen. Nå er Jerv siste hinder før de kan møte et Eliteserie-lag førstkommende onsdag.
Jerv-trener Arne Sandstø er ikke overrasket over at KFUM leverer de resultatene de gjør.
OBOS-ligaen
Midtbanetalentet klart for OBOS-klubb
19/01/2022 PÅ 15:46
– Nei, det er jeg ikke. De vasser av talenter i Oslo og har mange å plukke av. Det er enklere for dem å signere spillere enn det for eksempel er for Sogndal, mener Sandstø.
Den rutinerte treneren begrunner det med at hvis en klubb som Sogndal skal signere en spiller må klubben stille med både bolig og bil i tillegg til lønn. Det mener han Jørgen Isnes og kompani slipper.
– Totalen av lønningene blir vesentlig høyere der enn i Oslo. Der har man gjerne en bolig, eller man bor hjemme. I tillegg har jo KFUM budsjett til å ligge helt der oppe, forteller Sandstø videre.

Får servert fansens bønn – åpner opp om avtrykket han vil etterlate

Men selv om bergenseren, med en avslepen dialekt, mener at klubben fra Ekeberg har det enklere enn de klubbene utenfor Oslo-gryta, så er han imponert over hvordan søndagens motstander har tilpasset seg på tross av stadige spillersalg.
– De har vært flinke til å endre måten de spiller på. Etter at de har mistet spillere har de endret system for å få mer ut av de som er igjen, mener treneren som har trent Jerv i seks sesonger.
– Frykter du KFUM?
– Vi frykter dem ikke nei. Vi spilte nylig mot dem og tapte 4-1 med håndbrekket på, hvor spillerne ikke ønsket å pådra seg skade, men vi har analysert det nøye og kjørt knallhardt på hvordan vi skal ta dem på søndag, avslutter 55-åringen.
LES OGSÅ: Knutsen om egen fremtid: – Viktig å være ærlig mot seg selv
Jørgen Isnes humrer godt i bussen på vei til Grimstad når han hører uttalelsene fra sin trenerkollega.
– Han har et godt poeng når han snakker om at KFUM og Oslo-lag rår over en del spillere, men de skal behandles og utvikles. Så blir mange tiltrukket av penger, og det er flere eksempler på spillere som har forlatt Oslo av den grunn, svarer Isnes før han fortsetter.
– Men det er dyrt å bo i Oslo, dyrere enn å bo i Grimstad, skyter Isnes inn.

– Snille-Tore har blitt røde-Tore

Likevel mener Isnes at Sandstø ikke treffer blink på alt han kom med.
– Han bommer litt på budsjettet. Hvis ikke det er forskjell på 6,5 millioner (KFUM) og omtrent 40 millioner som de har i Kristiansand (Start), så vet ikke jeg, fortsetter Isnes.
Tilbake til det som skal skje på Levermyr. KFUM må klare seg uten Tore André Sørås til søndagens kamp. Midtbanespilleren fikk rødt kort mot Fredrikstad - hans andre røde kort på tre kamper. Nesten litt komisk, antyder Isnes.
– Snille Tore har blitt til røde Tore, det er ganske spesielt. Han blir ofte omtalt som litt for snill, og nå har han to røde på tre kamper, oppsummerer Isnes.
Det betyr at Sørås ender med å stå over to av tre mulige kamper i kvaliken, da det første røde kortet kom mot Jerv i den siste ordinære serierunden i OBOS-ligaen.
– Det er imponerende, men det sier vel litt om reisen vår. Det er først og fremst kjedelgi for Tore, men vi var gode uten han mot Sogndal, fortsetter Isnes.
Han forventer en kamp som kan bli avgjort på faste situasjoner når dommeren blåser i fløyta klokken 15:00 på søndag.
– Vi vet veldig godt at det blir mye dueller. Når vi har spilt mot dem tidligere har dødballsituasjoner vært avgjørende, og så blir det en kamp med et helt annet tenningsnivå enn de siste gangene vi har møttes. Men vi frykter ikke Jerv, vi har jo ikke tapt mot dem på Levermyr de tre årene vi har møtt dem, avslutter Isnes lurt.
OBOS-ligaen
Mange nye ansikter i OBOS-ligaen: Se hele overgangsoversikten
18/01/2022 PÅ 21:57
OBOS-ligaen
Bekreftet: Wormgoor vender tilbake til Norge: – Han er nok lei av meg allerede
15/01/2022 PÅ 13:28