Lørdag kom meldingen om at Starts sportslige leder Atle Roar Håland har sagt opp sin stilling i IK Start. Håland har seks måneder oppsigelsestid i klubben, og partene er enig om at han i den perioden går over i en rolle som sportslig rådgiver, skriver klubben.
– Jeg har levd et liv i toppfotballen i mange år som spiller, trener og leder. Dette er et miljø jeg elsker å være en del av, selv om kravene til meg har vært høye. Men jeg har en flott familie som er det viktigste for meg nå, og jobben i IK Start har over tid vært 24/7. Nå ser jeg frem til å gå over i en annen rolle det neste halvåret med et litt annet fokus, sier Håland i pressemeldingen.
– Det er dessverre ikke til å komme unna at hendelsene den siste uken, etter at jeg meddelte styret for ti dager siden at jeg ønsket å si opp min stilling, har gjort meg enda sikrere i min avgjørelse, sier han videre.
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Brann med årets første hjemmeseier
I GÅR PÅ 21:53
Styreleder i IK Start Andreas Nielsen takker Håland for hans tid i klubben.
– Jeg skjønner at det har kostet for familiemann med tre barn hjemme og vil takke han for en veldig god jobb. Vi har tatt hans oppsigelse til etterretning, og har de beste ønsker for han fremover.
Håland fikk jobben som sportslig leder 6. mai i fjor. I tiden før det jobbet han som sportslig operativ leder i klubben. Daværende styreleder i Start En Drøm, Robin Reed sa dette om Håland den gangen.
– Atle Roar er kjempekompetent, og vil få ansvar for sport. Han skal jobbe tett opp mot styret og sammen med Christopher. Vi har kjempetro på det langsiktige arbeidet han har satt i gang, sa Reed til Fædrelandsvennen i mai 2020.
Ett år og en måned senere har Håland sagt opp. Den siste tiden har Håland vært sykemeldt.
Sindre Tjelmeland blir Starts nye hovedtrener. Det bekrefter klubben lørdag formiddag.
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Stabæk med poengtap hjemme mot Grorud
I GÅR PÅ 21:52
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Fredrikstad vant mot poengløse Skeid
I GÅR PÅ 21:52