Ranheim vant toppkampen på Ekeberg – snudde på tre minutter

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 25/07/2022 klokken 21:19 GMT+2

Det så lenge ut til å ende med KFUM-seier hjemme i Oslo, men to magiske Ranheim-minutter snudde opp-ned på alt.

Se høydepunktene: Ranheim med snuoperasjon på Ekeberg

KFUM - Ranheim 1-2
Både KFUM og Ranheim har klamret seg fast i toppen av OBOS-ligaen. Mandag møttes de to på Ekeberg.
Det var hjemmelaget som best i gang. Robin Rasch sendte hjemmelaget i føringen etter 34 minutter, og de rødhvite tok med seg en ettmålsledelse inn til pausen.

Tre magiske minutter

Lenge så det ut som om alle tre poengene skulle bli igjen i Oslo, men etter en drøy time våknet for alvor de blå fra fjæra.
Brennhete Marcus Mehnert kom seg fri på høyresiden etter 68 minutter. Innlegget traff pannebrasken til Mads Reginiussen. Mats Gulbrandsen Viken i KFUM-buret vartet opp med en god redning, men returen landet i beina til Vegard Erlien. Spissen fikk en enkel oppgave med å sette inn utligningen.
To minutter senere vant Mehnert et frispark. Erik Tønne la den inn med sin presise venstrefot, og ballen gikk gjennom hele feltet og i mål.
På totalt tre minutter var kampen snudd. Moussa Njie var nære ved å utligne til 2-2 i det siste ordinære spilleminuttet, men Nicklas Frenderup vartet opp med en solid redning.
Nærmere kom ikke KFUM, som ikke har vunnet på tre kamper.
Se høydepunktene øverst i saken.

På direkte opprykk

Seieren sender Ranheim opp på direkte opprykk med 31 poeng etter at Stabæk tapte sin kamp borte mot Sogndal. Ranheim har langt opp til de suverene serielederne Brann, som har 42 poeng.
Bak Ranheim er det tett. Sandnes Ulf har 31 poeng, mens Stabæk og Sogndal har 28.