Av: NTB / Vegard Kjøllmoen Steien
Ranheim skriver på egen nettside at rapporten, som konkluderer med at boikott ikke er det mest effektive virkemiddelet, framstår grundig, nyansert og basert på dialog med relevante fagmiljøer i Norge og internasjonalt.
Styret i klubben har derfor endret syn i saken.
OBOS-ligaen
Bekreftet: Lånes ut fra Eliteserie-klubb – klar for KIL
I GÅR PÅ 15:15
15. juni vil derfor klubben avholde et ekstraordinært årsmøte der medlemmene vil bli bedt om å vurdere klubbens standpunkt til boikott på nytt. Det er fem dager før det ekstraordinære fotballtinget der saken skal stemmes over og avgjøres.
Klubben skriver også at et argument er at Norge kan bli stående alene internasjonalt i saken, og at det kan gi en liten effekt. Det legges også til at tolv av utvalgets fjorten medlemmer støtter konklusjonen i rapporten.

Supporterleder uenig

Leder i Forza Ranheim, Thomas Mostervik, ble overrasket da han leste at styret hadde endret mening. Han forventer at supporterne får årsmøtevedtak, slik at de kan være med på å avgjøre om klubben fortsatt skal støtte boikott eller ei. Mostervik er selv tydelig på hva han mener om saken.
- Det eneste argmuentet mot en eventuell boikott, er at lille Norge i seg selv ikke har særlig makt. Det har vi visst hele tiden, men det kan bli med flere hvis Norge starter, sier Ranheim-supporteren - som peker på den pågående debatten i Danmark som et eksempel på effekten av norsk press.
- Hvis vi går inn for en boikott, kan snøballen virkelig starte å rulle, avslutter Mostervik.
©NTB/Eurosport
OBOS-ligaen
Discovery erfarer: Eliteserie-spiller lånes ut til OBOS-ligaklubb
I GÅR PÅ 12:24
OBOS-ligaen
Stjørdals-Blink med oppdatering: Håper på avklaring til helgen
04/07/2022 PÅ 20:11