Populære sporter
All sport
Vis alt

Ranheim-styret har snudd – skal ta opp Qatar-spørsmålet på nytt

Eurosport
AvEurosport

Oppdatert 01/06/2021 klokken 16:13 GMT+2

Ranheim vedtok å støtte en boikott av fotball-VM i Qatar i mars. Nå vil klubben gjøre en ny vurdering på bakgrunn av blant annet Qatar-utvalgets rapport.

Ranheim

Foto: NTB

Av: NTB / Vegard Kjøllmoen Steien
Ranheim skriver på egen nettside at rapporten, som konkluderer med at boikott ikke er det mest effektive virkemiddelet, framstår grundig, nyansert og basert på dialog med relevante fagmiljøer i Norge og internasjonalt.
Styret i klubben har derfor endret syn i saken.
15. juni vil derfor klubben avholde et ekstraordinært årsmøte der medlemmene vil bli bedt om å vurdere klubbens standpunkt til boikott på nytt. Det er fem dager før det ekstraordinære fotballtinget der saken skal stemmes over og avgjøres.
Klubben skriver også at et argument er at Norge kan bli stående alene internasjonalt i saken, og at det kan gi en liten effekt. Det legges også til at tolv av utvalgets fjorten medlemmer støtter konklusjonen i rapporten.

Supporterleder uenig

Leder i Forza Ranheim, Thomas Mostervik, ble overrasket da han leste at styret hadde endret mening. Han forventer at supporterne får årsmøtevedtak, slik at de kan være med på å avgjøre om klubben fortsatt skal støtte boikott eller ei. Mostervik er selv tydelig på hva han mener om saken.
- Det eneste argmuentet mot en eventuell boikott, er at lille Norge i seg selv ikke har særlig makt. Det har vi visst hele tiden, men det kan bli med flere hvis Norge starter, sier Ranheim-supporteren - som peker på den pågående debatten i Danmark som et eksempel på effekten av norsk press.
- Hvis vi går inn for en boikott, kan snøballen virkelig starte å rulle, avslutter Mostervik.
©NTB/Eurosport
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame