Pálsson møtte onsdag pressen for første gang etter hjertestansen.
– Jeg føler at dette er rett tidspunkt for å komme hit og svare på det dere lurer på, sa Pálsson i presseseansen før Sogndals hjemmekamp mot Stjørdals-Blink skal spilles ferdig. Kampen ble avbrutt i det 12. minutt forrige mandag, da Pálsson fikk hjertesans på banen og falt om.
OBOS-ligaen
Lillebo forklarer feiringen: – Biting holder vi oss for god til
11 TIMER SIDEN
Sogndal-spilleren forteller nå selv hvordan han opplevde den dramatiske situasjonen.
– Jeg har blitt fortalt at jeg var uten puls i rundt 3,5 minutter. Hvis man ser sånn på det var jeg død i fire minutter, sier en tydelig preget Pálsson.
Sogndal-spilleren ble vellykket gjenopplivet på banen før han ble fraktet til sykehus i helikopter.
– Jeg husker det meste fram til målet. Men etter det er det ganske svart, forteller han.
Sogndal tok ledelsen etter sju minutter, før Pálsson falt om rundt fem minutter senere.
Det var først da han fikk mobiltelefonen sin 24 timer etterpå og så den overveldende støtten at han det gikk ordentlig opp for han, sier Sogndal-spilleren videre.
Solbakken om Pálsson: (Saken fortsetter under videoen)

Solbakken om Pálsson: – En ung mann det ikke skal skje med

Takker for støtten

Pálsson gir en spesiell takk til helsemannskapet på stadion for at han fortsatt lever. Og en takk til alle som har støttet ham.
– Grunnen til at jeg lever nå er alle de som har hjulpet meg. Alt fra fysio, leger og røde kors til dem som var til stedet på stadion. Jeg føler meg heldig og uheldig på samme tid. Jeg fikk hjertestans, men jeg vet ikke hvorfor. Det kunne skjedd når som helst. Det kunne skjedd mens jeg trente alene eller var på vei hjem. Man vet aldri. Men det skjedde på banen, og det var kanskje heldig. For der hadde jeg alt jeg trengte for å få hjelp innen 100 meter radius. Og jeg fikk veldig rask behandling, sier Pálsson.
Han forteller også at han blir rørt av all støtten og alt det positive på sosiale medier.
– Jeg må også takke klubben for hvordan de har håndtert det som har skjedd. Og så må jeg takke alle som har støttet meg, jeg har fått veldig mye støtte fra klubben, fansen, familien og hele Norge. Jeg må takke pressen for at de har vært så respektfulle.
Islendingen vet fortsatt ikke når eller om han kan komme tilbake på fotballbanen på toppnivå.
– Det er forskjell på folk som har fått hjertestans. Det er vanskelig å si hva som skjer med fotballkarrieren min. Det er kanskje en liten sjanse for at jeg aldri kommer tilbake, men man skal aldri si aldri. Jeg har ikke fått en protokoll på hva jeg kan gjøre, men jeg skal tilbake på banen. Om det blir konkurranse eller for gøy det vet jeg ikke, sier Pálsson.

Hjertestarter

Sogndal-spilleren bekrefter også at han har fått operert inn hjertestarter etter hendelsen, men at årsaken til hendelsen fortsatt er uviss.
– Jeg føler meg mye tryggere med en hjertestarter enn hvis jeg ikke hadde fått det. Man må tenke på mer enn fotball i denne situasjonen. Akkurat nå handler det om å leve et godt liv framover, sier Pálsson.
Sjekk den rørende Pálsson-markeringen:

Gåsehud-scener på Ekeberg: Sogndal-mål sekunder før Pálsson-markering

OBOS-ligaen
Snudde det i andre kamp – Blink feiret med gebiss
12 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Sendte sylfrekt stikk – feiret med gebiss
12 TIMER SIDEN