KFUM Oslo - Sogndal 3-1
12 minutter inn i OBOS-ligakampen mellom Sogndal og Stjørdals-Blink på Fosshaugane Campus:
OBOS-ligaen
– De har opplevd ting ikke alle andre har
3 TIMER SIDEN
Islandske Emil Pálsson faller om på kunstgressmatte og får raskt livreddende førstehjelp fra det medisinske apparatet. De tilstormende klarer på vellykket vis å få hjertet til Pálsson å gå igjen, mens publikum får beskjed om å trekke bort fra tribunen. Sogndal-spilleren fraktes til Haukeland universitetssykehus, og det bekreftes raskt at kampen utsettes.
12 minutter inn i OBOS-ligakampen mellom KFUM og Sogndal på KFUM Arena:
Det er planlagt en større markering fra begge supportergrupper idet klokken passerer 12 spilte minutter – for å vise støtte til Emil Pálsson, og passende nok scorer Sogndals Akor Adams bortelagets ledermål for Sogndal kun sekunder før den planlagte markeringen. Spissen feirer med å vise en beskjed under drakten, like før publikum drar i gang den ventede markeringen. Først reiser aller på tribunene seg, klapper og begynner å rope navnet til Pálsson. Hjemmelaget med «Emil» før de tilreisende svarer med «Pálsson».
– Dette er fotball på sitt aller vakreste. Når sånne ting skjer, så er det liten tvil om at fotball ikke betyr noen ting, sier Discoverys fotballekspert Joacim Jonsson i Fotball Direkte.
Se den rørende markeringen her. Saken fortsetter under videoen.

Gåsehud-scener på Ekeberg: Sogndal-mål sekunder før Pálsson-markering

Takket fra sykesengen

Fredag publiserte Emil Pálsson selv et innlegg på Instagram der han takket en rekke mennesker etter den dramatiske hendelsen mandag.
– Jeg ønsker å si takk til mange mennesker i dag. Først og fremst takker jeg ansatte og helsepersonell i Sogndal IL. Uten dem ville jeg ikke vært i live i dag, står det i innlegget til Pálsson.
Til tross for et tidlig ledermål av Akor Adams, var det KFUM Oslo som stakk av med alle tre poengene på Ekeberg. Sogndal ledet 1-0 til pause, men med to Kåffa-mål på åtte minutter signert Johannes Nunez Godoy og Alagie Sanyang og en kontring tatt ut av læreboka på overtid regissert Bilal Nije, dro hjemmelaget seieren i land.
Oslo-laget krøp med det i ryggen på Sogndal på sjetteplass, og begge lag står nå med 40 poeng.

Grorud-seier

Samtidig som at KFUM sikre tre sterke poeng på eget kunstgress, sikret et annet Oslo-lag livsviktige poeng i bunnen. Grorud kjemper om videre eksistens i OBOS-ligaen, og mot Åsane fikk østkantklubben en strålende start på oppgjøret. Brennhete Oscar Aga sendte Grorud i ledelsen etter 26 minutter, før Joakim Hammersland svarte kvarteret senere.
Grorud ga seg ikke, for med to nye scoringer av Henrik Bredeli og nevnte Oscar Aga, endte det 3-2 til hjemmelaget. Martin Ueland scoret Åsanes trøstemål fra ellevemetersmerket to minutter før full tid.
KFUM-spiller Jørgen Hammer har vært åpen om egne hjerteproblemer, og under innmarsjen mot Sogndal viste han sin støtte til Emil Pálsson. Se video av markeringen her.

Har vært åpen om egne hjerteproblemer – her viser han sin støtte til Pálsson

OBOS-ligaen
Årets mål: Bjørn Martin Kristensen
10 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Lillebo forklarer feiringen: – Biting holder vi oss for god til
04/12/2021 PÅ 17:27