Aalesund - Strømmen 3-2
Lørdag ettermiddag kickstartet OBOS-ligaen den store gjenåpningsdagen allerede klokken 15. I den 20. serierunden fikk Lars Arne Nilsen og resten av Aalesund sin revansje mot Ole Martin Nesselquist sitt Strømmen. Strømmen er laget som sist tok poeng fra tangotrøyene.
Strømmen skulle nok en gang vise seg å by på problemer for Aalesund, og trykket på for en utligning i sluttminuttene. Denne gangen ble det likevel en trepoenger for Aalesund.
OBOS-ligaen
Overtok lån med opsjon i høst – nå gjør klubben overgangen permanent
30/11/2022 KLOKKEN 12:58
Lagene møttes sist 23. august, i en kamp som til slutt endte 0-0. Siden den gang har Aalesund skutt fart oppover på tabellen, og har med lørdagens trepoenger fem strake seire i OBOS-ligaen. Totalt står AaFK med 41 poeng, og ligger på 2. plass.
Etter nok en trepoenger, er AaFK helt oppe i ryggen på HamKam. Tangotrøyene er nå ett poeng bak serielederne fra Hamar, som på sin side spiller sin kamp i den 20. runden i morgen. HamKam møter Jerv, som på sin side falt ned til en 3. plass etter dagens AaFK-seier.
Verre er det for bortelaget. Strømmen blir stående på 16 poeng og ligger nest sist. De har fem poeng opp til 14. plass, som gir kvalifisering for videre OBOS-spill.
– Vi spiller en kjempekamp. Vi vinner vel egentlig 2-1, så får Aalesund to scoringer på helt sinnsyke avgjørelser, sier en meget frustrert Ole Martin Nesselquist til Discovery etter kampslutt.
Strømmen-treneren mener bortelaget skulle hatt frispark før 1-0-scoringen, og at det heller ikke var kontakt da Bolkan Nordli vant straffespark på stillingen 2-0.
– Nå er det dommeren som dømmer. Det er vanskelig for meg å si. Jeg må nesten se den opp igjen. Det kan godt hende det har skjedd noe som jeg ikke vet om, sier Lars Arne Nilsen om straffesituasjonen.

Tre raske scoringer

Hjemmelaget stormen ut av startblokken på Color Line Stadion. Allerede etter seks minutter sørget Sigurd Haugen for jubel i Ålesund. Simen Bolkan Nordli fant formspissen Sigurd Haugen på bakre stolpe. Han fikk en enkel oppgave med å sette inn sitt sjuende mål på fem kamper.
20 minutter senere doblet Erlend Segberg på et hjørnespark.
Simen Bolkan Nordli gikk ned i feltet etter en duell med midtstopper Kristian Jahr, og kantspilleren vant et straffespark for Aalesund etter 31 minutter. Nyervervelsen Kristoffer Barmen hadde få problemer med å overliste Simen Lillevik Kjellevold i Strømmen-buret.
Strømmen svarte derimot med en gang. Et eventyrlig raid av Christopher Cheng tente et lite håp for bortelaget. Midtbanespilleren mottok ballen på egen banehalvdel og passerte flere AaFK-spillere før han banket ballen ned i hjørnet fra kanten av 16-meteren.
Lagene gikk til pause med 3-1.
Se raidet til Christopher Cheng her:

Løper fra egen banehalvdel og scorer: – Veldig godt gjort

Skapte spenning

Lenge så det ut som at hjemmelaget skulle kontrollere inn tre poeng, men Strømmen klarte å skape en ny spenning i kampen mot slutten.
Etter 84 minutter, fikk Strømmen sin andre scoring. Christopher Cheng markerte seg for andre gang i kampen med et strålende innlegg til innbytter Magnus Lankhof-Dahlby. Han hadde få problemer med å sette Strømmen sin andre fra sju meter.
Bortelaget klarte å skape et trykk på Aalesund, men etter hektiske sluttminutter kunne keeper Michael Lansing og de andre AaFK-spillerne puste lettet ut.
Det ender 3-2 i Ålesund.
Slik endte resten av kampene i den 20. OBOS-ligarunden:
KFUM - Grorud 2-0
Ranheim - Åsane 2-2
Sandnes Ulf - Stjørdals-Blink 2-1
Sogndal - Bryne 0-0
Ull/Kisa - Raufoss 0-2
Start - Fredrikstad søndag 15:00
HamKam - Jerv søndag 18:00
OBOS-ligaen
Klubbhelten bekrefter FFK-dialog: – Eneste klubben for meg i Norge
28/11/2022 KLOKKEN 15:03
OBOS-ligaen
Hansen klar for ny trenerjobb: – «Gærneste» i norsk fotball
24/11/2022 KLOKKEN 11:23