Raufoss fratas ett poeng og får i tillegg en bot på 5000 kroner, etter at Håkon Butli Hammer spilte da Raufoss møtte Sogndal tidligere i høst.
Hammer skulle ha sonet en karantene etter å ha pådratt seg tre gule kort for Nardo i 2. divisjon og fått ytterligere et kort for Raufoss mot Sandnes Ulf.
OBOS-ligaen
«Trollmannen fra Os» bekreftet klar for OBOS-klubb: – Tro på hele prosjektet
18 TIMER SIDEN
Det opplyser Norges Fotballforbund onsdag.

– Handlet i god tro

– Det er pinlig for en klubb på dette nivået at en slik feil kan skje. Det legges inn mange krefter for å stable det beste laget til enhver tid, og at man da ikke er gode nok administrativt er ikke heldig, mener OBOS-ekspert Petter Bø Tosterud.
Doms- og sanksjonsutvalget i NFF skriver i sin avgjørelse at utvalget la skjerpende vekt på at regelbruddet ble gjort av et lag på nest øverste nivå i norsk fotball. «Det må forventes at enhver klubb som deltar i konkurranser under NFF, og spesielt på det nivå det her er tale om, har etablerte rutiner som sikrer at man ikke overtrer gjeldende regelverk», står det i begrunnelsen.
Også Raufoss-trener Christian Johnsen mener blemmen er svært uheldig.
– Vi skal ha bedre rutiner på det her, så det tar vi på vår kappe, sier Johnsen til Discovery, før han legger til:
– Men dette er en sak hvor vi har handlet i god tro og vært i forkant av situasjonen. Vi har ønsket å gjøre det riktig, men vi har dessverre ikke hatt gode nok rutiner.
For både klubben og NFF opplyser i sin avgjørelse at Raufoss var kjent med at spilleren hadde fire gule kort til sammen fra ulike divisjoner, og at klubben på forhånd skal ha undersøkt nettsidene til NFF for gjeldende regler. Klubben skal på bakgrunn av det de fant ha trodd at det var i orden:
«De viser til at de var klar over at spilleren hadde pådratt seg fire advarsler, og at de gjorde nødvendige undersøkelser for å finne ut om han var å anse som spilleberettiget eller ikke i oppgjøret mot Sogndal. Klubben viser til at de søkte opp informasjon fra forbundet på deres nettsider, hvor det fremgår at det føres særskilt regnskap over advarsler dersom spilleren spiller på flere lag i ulike divisjoner. Videre viser de til at det ikke refereres eller henvises til ytterligere regelverk rundt problemstillingen. Utvalget legger derfor til grunn at klubben har vært i rettsvillfarelse, altså at de har hatt en uriktig oppfatning av hva som bestemmes i regelverket. Spørsmålet blir da om denne rettsvillfarelsen er unnskyldelig»
– De har handlet i god tro, men dette er nesten noe man burde dobbeltsjekke eller trippelsjekke. Det er for sløvt, fortsetter OBOS-ekspert Bø Tosterud.
Raufoss faller dermed fra 11.- til 12.-plass som følge av straffen. Klubben står nå med 30 poeng og er fire poeng over Stjørdals-Blink på direkte nedrykk når tre runder gjenstår. Blink har én kamp mindre spilt enn Raufoss.
(©NTB) / Eurosport.no
OBOS-ligaen
Overtok lån med opsjon i høst – nå gjør klubben overgangen permanent
30/11/2022 KLOKKEN 12:58
OBOS-ligaen
Klubbhelten bekrefter FFK-dialog: – Eneste klubben for meg i Norge
28/11/2022 KLOKKEN 15:03