Populære sporter
All sport
Vis alt

OBOS-klubber får trene som normalt igjen

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 13/01/2022 klokken 19:40 GMT+1

Regjeringen utvidet torsdag definisjonen av toppidrett til å omfatte nivå tre i fotball. Det betyr at blant annet OBOS-ligaklubbene kan starte opp med normal trening.

Restriksjoner forhindrer normal trening for OBOS-ligaklubbene.

Foto: NTB

Toppidrett kan gjennomføres som normalt med smitteverntiltak. Definisjonen ble snevret inn i desember til å kun gjelde det øverste nivået, men nå går de tilbake til definisjonen som gjaldt under forrige periode med strenge restriksjoner. Det bekreftet Anette Trettebergstuen på torsdagens pressekonferanse.
– For lagidretter betyr det at de samme seriene som kunne gjennomføres i 2020 og 2021 nå kan starte opp igjen, som for eksempel nivå to i håndball og flere nivåer i fotball, sa Trettebergstuen.
I slutten av desember sa konkurransedirektør i NFF, Nils Fisketjønn, til Discovery, at det var viktig å få åpnet opp for normal virksomhet så fort som mulig.
– Nivå to er et viktig nivå fordi de fleste er 100 prosent ansatt. Det er yrket til spillerne.
Kongsvinger IL er blant klubbene som har sett på alternative løsninger for å komme i gang med oppkjøringen. Den ferske OBOS-klubben har reist til Sverige for å kunne trene som normalt. Tore André Flo ledet på sin side sin første Sogndal-trening i en garasje under Fosshaugane.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame