Klokken 18.00 var det avspark i hele sju kamper, og som vanlig ble det show fra første sekund i OBOS-ligaen.
HamKam-Strømmen 2-0 (Eriksen 15', Onsrud 45)
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Stjørdals-Blink sterkest i nedrykksoppgjøret mot Grorud
04/08/2022 PÅ 22:08
Trenden fortsetter for begge lag på Briskeby denne lørdagen. HamKam var mest effektive og avgjorde kampen i første omgang. Kjetil Rekdals HamKam durer videre og er ubeseiret med 3-2-0 på sine første fem. På Strømmen ser det langt mørkere ut. Laget står fortsatt uten seier og ligger helt sist på tabellen.
Rekdal har virkelig fått strammet opp HamKam-laget defensivt. De grønne og hvite har kun sluppet inn tre mål på sesongens fem første kamper og ligger nå som nummer tre i OBOS-ligaen.
Les også: Rekdals spesielle grep: – Kan ikke være redd endringer
Ull/Kisa-Stjørdals-Blink 4-1 (Aas 4', Lillebo 53', Rakneberg 57', Sundgot 86', Sundgot 88)
Ull/Kisa fikk en god start på kampen og holdt ledelsen til pause. Etter hvilen svarte gjestene, før 19 år gamle Mikkel Rakneberg fikk tillit fra straffemerket for Ull/Kisa da det nærmet seg en time spilt. Unggutten var sikker og sendte hjemmelaget tilbake i ledelsen. Etter 86 minutter kunne Ull/Kisa slippe jubelen løs da Ole Sebastian Sundgot punkterte kampen to kjappe scoringer. En etterlengtet seier for de gule og grønne. Det var nemlig sesongens første trepoenger.
Åsane-Start 2-0 (Lorentzen 13', Lorentzen 85)
Håkon Lorentzen sendte Åsane i ledelsen i en sjanserik førsteomgang. Skøytebroren hadde også flere gode muligheter i løpet av omgangen, uten hell. Men helt på tampen av kampen avgjorde samme mann og sørget for tre poeng til Åsane. Bergenserne ligger nå helt oppe på andreplass i serien, mens Start faller helt ned til sjuende etter en noe skuffende sesongstart.
Saken fortsetter under videoen:

Haugen fikk med seg ballen hjem etter «hat trick»: – Aldri vært med på lignende

Sandnes Ulf-Raufoss 1-1 (Hustad 40', Nygaard 90')
Erlend Hustad fikset straffe selv og ekspederte den deretter i mål. Det var forskjellen på lagene før pause. Det så ut til å gå mot Sandnes Ulf-seier, men sju minutter på overtid fikk Raufoss dødball. Marius Alm steg til værs og stanget inn utligningen for gjestene. Sandnes Ulf hadde flere muligheter til å avgjøre kampen tidligere, men rotet det altså bort på slutten. Da ble det også ampert blant de lyseblå. Fredrik Pålerud ble vist sitt andre gule kort på vei av banen.
Grorud-KFUM 2-2 (Olsen 17', Aga 26', Zaferis 40', Taaje 52')
Lagene fulgte hverandre tett i en underholdende kamp. Grorud styrte mye i den første omgangen, men det var gjestene som tok ledelsen. Så var straffeekspert Oscar Aga sikker fra krittmerket før unge Zaferis sikret Grorud-ledelse til pause. Men KFUM hevet seg i den andre omgangen, og et sjeldent Oslo-derby i norsk toppfotball endte med poengdeling etter at Jesper Taaje sikret 2-2 tidlig i andre omgang etter klabb og babb.
Jerv-Bryne 2-1 (Olsen 74', Fandi 75', Norheim 90')
En jevn og sjansefattig kamp i første omgang tok etter hvert fullstendig fyr da Iman Mafi fikk direkte rødt kort etter 63 minutter. Jerv-spilleren mistet hodet og hoppet inn i en takling bakfra på en Bryne-spiller. Deretter tok det elleve minutter før Bryne tok ledelsen elleve mot ti. Meinhardt Olsen ekspederte et klasseangrep i mål da han satt ballen ned til side for keeper. Jerv svarte umiddelbart og sekunder senere smalt det i andre enden. Og på overtid sørget John Olav Norheim for at Jerv hadde snudd kampen og beholdt alle poengene i Grimstad.
– Er det mulig? Hva skjer der da? Hva er det han driver med? Her snakker vi 3-4 kamper ute, ropte Discoverys OBOS-ekspert Amund Lutnæs i studio.
Saken fortsetter under videoen:

Her får han direkte rødt kort etter grisetakling: – Er det mulig?

Ranheim-Sogndal 0-4 (Nessø 1', Hoven 3', Hoven 15', Eid 67')
Sogndal tok ledelsen før det var spilt et minutt i Ranheim-fjæra, og doblet få sekunder senere. Ranheim klarte aldri hente seg inn igjen etter marerittstarten.
– Dette Ranheim-laget mangler kvaliteten som trengs for å henge med helt i toppen, sa Lutnæs i studio underveis i kampen.
I den andre omgangen var Daniel Eid frampå med en klassescoring som ødela det lille som måtte være igjen av håp i Ranheim.

Åpningssjokk i studio etter to mål på to minutter: – Dette er rør

OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Ny Brann-seier hjemme mot Start.
04/08/2022 PÅ 22:08
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Sandnes Ulf smadret Sogndal i seksmålsseier
04/08/2022 PÅ 22:08