Ranheim jakter kvalifiseringsplass i OBOS-ligaen med sin nye trener Hugo Pereira. Portugiseren tok over etter at Svein Maalen måtte gå i slutten av juni, og den nye treneren har imponert trondheimsklubbens mest profilerte spiller.
– Vi fra Trøndelag har fått høre at vi kan 4-3-3 best av alle, men nå får vi inn nye tanker. Han kommer med en helt ny tilnærming på ting og tar tak i hele klubben, sa Michael Karlsen i forrige ukes episode av podkasten Spillerrådet.
OBOS-ligaen
Overtok lån med opsjon i høst – nå gjør klubben overgangen permanent
30/11/2022 KLOKKEN 12:58
Karlsen sier at det nå er en glede å møte opp på trening.
– Han har alt klart, er forberedt på ting og er flink med folk. Det er veldig lærerikt. Vi gleder oss til å dra på trening, og det er en stund siden det har vært slik, forteller 31-åringen.
– Hva er han forberedt på?
– Han er forberedt på hvor vi kan såre motstanderen mest, og hvor de kan såre oss mest. Det er en rødt tråd gjennom hele uka, og det er mye læring. Det er mer læring enn vi har hatt de siste årene. Det synes jeg er veldig spennende, sier Karlsen.

Klubbnomaden på plass i sin ellevte klubb på tolv år

Vil tilbake i manesjen

Maalen som måtte forlate Ranheim i sommer vet ikke helt hva han skal si om at Karlsen sier det endelig er artig å dra på trening igjen.
– Det er nok sikkert mye meninger om det ene og det andre, men han får kommentere selv hva han mener med det utsagnet. Mikke jobbet veldig hardt gjennom hele vinteren for å komme tilbake i den formen som skal til på dette nivået. Det føles sikkert gledelig å få uttelling for det, sier Maalen.
LES OGSÅ: Dårlig nytt for Horn - legene forstår lite
43-åringen har ikke funnet seg en ny klubb ennnå, men bruker tiden til å reise rundt og snakke med en del i fotballmiljøet. Selv ønsker han seg tilbake i manesjen.
– Jeg er motivert til å bidra tilbake i norsk fotball, og sette mitt preg på en klubb som har et tankesett som samsvarer med mitt, sier Maalen før han legger premissene for hvor han kunne tenkt seg å være trener.
– Det må være en plass hvor jeg kan bidra med min kompetanse, hvor jeg kan utvikle meg videre, og det må stemme overens med hvordan jeg tenker fotball. Det er veldig viktig hvordan fotballen spilles, og hvordan kulturen er der, forklarer Maalen.
OBOS-ligaen
Klubbhelten bekrefter FFK-dialog: – Eneste klubben for meg i Norge
28/11/2022 KLOKKEN 15:03
OBOS-ligaen
Hansen klar for ny trenerjobb: – «Gærneste» i norsk fotball
24/11/2022 KLOKKEN 11:23